Çayyolu bölgesindeki 8 mahallede yaşayan sokak hayvanları için hizmet verecek olan Geçici Bakım İstasyonu’nda, aşı odası, ameliyathane, eğitim alanı gibi sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitesi için ihtiyaç duyulan üniteler yer alıyor.

“Her canlının yaşam hakkı var” ilkesiyle hizmet üreten Çankaya Belediyesi, sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitesi için modern donanımlı yeni bir bakım evini hizmete açtı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı açılış törenine Zafer Koleji, K10 Koleji, 75. Yıl Anadolu Lisesi, Kezban Mercan Anaokulu öğrencileri de renk kattı. Törene ayrıca çok sayıda hayvan sever de katıldı

TÜM CANLILARA YAŞAMA HAKKI

Açılış töreni öncesi kısa bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yeni Nesil Belediyecilik anlayışıyla, farklı projelerle hizmet verdiklerini dile getirerek, “Çankaya Belediyesi olarak tüm canlıların yaşama hakkına saygı duyuyoruz” dedi.

Çankaya Belediyesinin Türkiye’nin en büyük hayvan barınaklarından birine sahip olduğunu vurgulayan Taşdelen, “Bugün bizim istasyon olarak hizmete açtığımız yapı birçok ilin sahip olduğu hayvan barınağı kadardır” dedi. Sokak hayvanları sorununun mevzuat gereği Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğunu da hatırlatan Taşdelen, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni sokak hayvanları konusunda ortak çalışmaya davet etti.
Açılan istasyonun 50 hayvan kapasiteli olduğunu vurgulayan Taşdelen, istasyonda, ameliyathane, tedavi ve aşı odası, koğuşlar ve eğitim alanının bulunduğunu söyledi.

TÜRKİYE'DE BİRİNCİ

Koru, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit, Yaşamkent, Dodurga, Konutkent, Alacaatlı, Çayyolu mahallelerinde bulunan sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilitesinin yapılacağını vurgulayan Taşdelen şunları söyledi: “Sokak hayvanları ile ilgili 2015 yılı itibariyle 10 farklı Şanslı Projeyi hayata geçirdik. Proje kapsamında 10 ay içerisinde bin 100 sokak hayvanını sahiplendirdik, 2 bin 448 sokak hayvanını kısırlaştırdık, 20 bin 336 sokak hayvanı ise Çankaya Belediyesi’nin barınağında tedavi oldu. Bu rakamlar sokak hayvanları konusunda yapılan çalışmalarda Çankaya Belediyesi’ni Türkiye genelinde birinci sıraya koymaktadır. Biz her canlının yaşama hakkı var diyoruz, bu doğrultuda insan, hayvan ve doğa dostu bir belediye olarak hizmet vermeye devam edeceğiz.”

Törene katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de Çankaya Belediyesi’nin her alanda farklı hizmetler sunmasını takdir ederek, “Genç ve dinamik belediye başkanımızı kutluyorum. Çalışmaları bizleri onurlandırıyor” dedi. Sokak hayvanları sorununun Ankara’nın en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Bingöl, “Birçok farklı yerden sokak hayvanlarının getirilip Çankaya sınırlarına bırakıldığını biliyoruz. Olsun varsın, biz hepsine bakarız, biz kimsenin canını yakmayız” diye konuştu.