Süleyman Şah Türbesi ve saygı karakoluna 50 tank ve çaok sayıda asker ile bir kara operasyonu düzenlendi. Şah Fırat olarak adlandıran operasyon dün gece 21.00'da başladı ve bu sabaha karşı sona erdi. Süleyman Şah operasyonunu gerçekleştiren özbirlikler türbedeki 3 sandukayı Türkiye'ye getirdiler. Türbe ve karakol ise IŞİD'in eline geçmemesi için imha edildi. Peki ya Süleyman Şah'ın naaşı?.. Genel Kurmay'ın açıklamasına göre Süleyman Şah'ın naaşı Suriye Eşmesi köyüne taşındı ve buraya Türk Bayrağı çekildi.

GENEL KURMAY'DAN SÜRİYE EŞMESİ KÖYÜ AÇIKLAMASI


“Uluslararası Antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki manevi değeri yüksek ecdat yadigârı emanetler, Suriye’de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askerî zaruretler nedeniyle, haklarımız saklı kalmak üzere geçici olarak yine Suriye topraklarında bulunan Suriye Eşmesi Köyüne taşınmak üzere getirilmiştir. Geride değerli emanet bırakılmamıştır. Suriye Eşmesi’nde naaşın nakledileceği bölge birliklerimiz tarafından kontrol altına alınmış, bayrağımız göndere çekilmiştir.

“Şah Fırat” Operasyonu sırasında herhangi bir çatışma yaşanmamış, başlangıç evresindeki intikal esnasında bir personelimiz geçirdiği bir kaza sonucu şehit olmuştur.”