SGDF Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun Kobani'ye gitmeden önce düzenlediği basın açıklamasına bombalı saldırı yapıldı. Saldırıyı gerçekleştiren şahsın kimliğine ilişkin ise çelişkili iddialar geliyor. En çok konuşulan iddia ise saldırganın 18 yaşında IŞİD sempatizanı bir genç kız olduğu yönünde. SGDF'liler Suruç ilçesinde 11 Nisan Caddesi'ndeki Suruç Belediyesi'ne ait Amara Kültür Merkezi'nin bahçesinde basın açıklaması için toplandılar. Saat 12:00 sıralarında bir patlama meydana geldi ve saldırı da 28 kişi hayatını kaybetti, 100'e yakın kişi de yaralandı. Olayın gerçekleştiği andan itibaren bölgeye çok sayıda sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SURUÇ AÇIKLAMASI


Suruç'taki bombalı saldırının ardından İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı:

"İlk belirlemelere göre saldırıda 28 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir. Bölgedeki hastanelerde 100'e yakın yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz."


"SGDF'NİN BASINJ AÇIKLAMASINA GİTMİŞTİM"


Cnn Türk canlı yayınına katılan görgü tanıklarından Garip Çelik "Basın açıklaması için gitmiştim. Gençler basın açıklaması yapacaktı. Hangi koşullarla Kobani'ye geçeceklerini anlatıyorlardı. Tam fotoğraf çekmeye çalışıyordumki çok şiddetli bir patlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi. Tam basın açıklaması yapılırken oldu. Patlama diyoruz ama patlamanın şekli belli değil, canlı bomba da olabilir. Bu daha önce tasarlanmış. İntihar saldırısı olabilir, çözemedik." dedi.