Pascal Nouma, Survivor All Star'ın ünlüler takımının yarışmacısı. Pascal Nouma dün yapılan SMS oylaması sonucu Survivor adasına veda etti. Peki Pascal Nouma kimdir? Senegal asıllı eski Fransız futbolcu Pascal Oliver Nouma 1972 doğumludur. Futbol kariyerine Paris Saint-Germain'in genç takımında başlayan Pascal Nouma, 1988'de Genç takımla şampiyon olurken, 24 maçta 28 gol atıyordu. A takımda ise 3 sezonda oynadığı 19 maçta gol bulamayan Pascal Nouma takımdan ayrıldı. Daha sonra Lille ve Caen'de futbol oynadı. Zinedine Zidane ve Lilian Thuram gibi isimlerle oynadığı turnuvada yarı finalde Türkiye'ye elendiler. Pascal Nouma, 1993-94 sezonunda Caen'de oynadığı 32 maçta 7 gol atarak takımın en golcüsü olduktan sonra 1994 yılında tekrar Paris'e döndü.

Pascal Nouma, 2 sezon oynadığı PSG'de ilk sezonda bir Fransa Kupası, bir Fransa Lig Kupası, bir Fransa Süper Kupası gördü. Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kaldılar. 2. sezonunda ise 4 puan farkla Ligue 1 2.si oldular. Ayrıca Kupa Galipleri Kupası'nın da sahibi oldular. Burada da önceki kulüplerinde olduğu gibi oynadığı maçlarda başarılı olmasına rağmen disiplinden uzak yapısı ve istikrarsız olması nedeniyle Pascal Nouma, 1996'da RC Strasbourg'a transfer oldu. Kariyerinde Toplam 286 maçta görev aldı ve 80 kez fileleri havalandırdı.

Pascal Nouma, Lens'de oynadığı futbol ile takımın UEFA Kupası yarı finaline kadar çıkaran oyunculardan biri oldu. İlk sezonunda bir Lig Kupası daha gördü. Pascal Nouma, 2000 yılında Beşiktaş'a transfer oldu. Ancak sezon sonunda Türkiye'den ayrıldı ve Fransa'ya geri döndü. 2001-02 sezonunda eski takımı PSG'nin ezeli rakibi Olimpik Marsilya'ya geçti.

Sonraki sezon Beşiktaş'a geri döndü. Ancak 20 Nisan 2003 günü oynanan Fenerbahçe maçı Pascal Nouma'nın kariyeri için dönüm noktası oldu. Takımı şampiyonluğa giderken bu maçta Fenerbahçe'ye attığı gol sonrası tribünlere yaptığı hareket kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Beşiktaş Yönetim Kurulu baskılara dayanamayarak ligin bitimine birkaç hafta kala Pascal Nouma'nın sözleşmesini feshetti ve şampiyonluk kutlamalarına katılmasına dahi izin verilmedi. Bu hareketi ile ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 7 ay men cezası aldı. Pascal Nouma, Beşiktaş'ta 43 lig maçında 22 gole imzasını atmıştır ve Türkiye'ye gelmiş en agresif yabancı futbolcular arasında yer almıştır.

Pascal Nouma, Beşiktaş'tan sonra Katar takımı Al Khor'da bir sezon oynadı. 2004-05 sezonunda İskoç takımı Livingston FC ile sözleşme imzaladı. Ancak sadece 2 maç oynadı. Daha sonra futbolu bıraktı.