Mehmet SERBES - ADANA

Facebookta oluşturdukları grup sayesinde tanışıp, eş değiştirme yöntemi ile seks yapan, eşlerini iş adamlarına 1000 TL'ye pazarladıkları iddia edilen 13'ü kadın 29 kişi hakim karşısına çıktı, 12 kişi tahliye olurken yargılama kapalı yapıldı, savunmaları şok etti.

Adana'da facebookta oluşturdukları grup arkadaşlığı ile tanışıp, kiraladıkları villada eş değiştirerek (swinger) seks yapıp, eşlerini 1000 TL'ye zengin işadamlarına pazarladıkları iddia edilen ve elebaşılığını bir üniversite öğrencisinin yaptığı 15'i tutuklu 13'ü kadın 29 kişi 3 yıldan 177 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Kapalı yapılan duruşmada 12 kişi tahliye edilirken sanıkların çoğu, “Fantazi ve zevk için yaptık” diye savunma yaptı.



Türkiye'yi ayağa kaldıran Adana'daki swinger olayı Ahlak Bürosu'nu 3 Şubat'ta telefonla arayan bir kişinin ihbarı ile ortaya çıkartıldı. İsim vermeyen ihbarcı, "Facebookta arkadaş olduğu ve üniversitede eğitim gören birinin üniversitede okuyan iki kızı kendisine fuhuş amaçlı getirdiğini, bu kızlar ile cinsel ilişkiye girip gecelik 1000 TL para verdiğini, Adana'ya üniversite eğitimi amacıyla gelen kızların fuhuş tuzağına düşürüldüğünü" belirtip bu olayın araştırılmasını istedi.



ELEBAŞI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Bu ihbar üzerine yapılan araştırma sonunda, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu öğrencisi 26 yaşındaki E.Ş. ile öğrenci sevgilisi E.A.'nın, aylık 4 bin liraya villa kiralayıp üniversitede okuyan kız öğrencileri kandırarak, açmış oldukları facebook hesabından temin etmiş oldukları müşterilere grup olarak para karşılığı pazarladıkları saptandı. Özellikle, evli çiftlere para karşılığı eş değiştirme (swinger), eşlerini 1000-1500 TL para karşılığı iş adamlarına pazarlama işi yaptıkları saptandı.



MÜŞTERİLER EVLİ ÇİFTLER

Müşterilerin, Adana, İstanbul, İzmir, Mersin, Gaziantep, Osmaniye, Kayseri'de yaşayan evli çiftler ile işadamları oldukları belirlendi. Villada her türlü fantezi yapıldığı, grup seks sırasında 'köle' ismini verdikleri bir erkek şahsın çıplak olarak misafirlere hizmet ettiği, cinsel ilişkiye girmesinin yasak olduğu da saptandı.15 Mayıs'ta seks villası başta olmak üzere değişik illerde 25 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda seks çetesinin elebaşısı E.Ş., sevgilisi E.A. ile birlikte aralarında bir polis çiftin de bulunduğu 53 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen seks çetesi elebaşı E.Ş., sevgilisi E.A. ile birlikte 15 kişi tutuklandı.



DURUŞMA KAPALI YAPILDI

Adana 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Bir Kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek veya yer temin etmek, Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, İnsan ticaret yapma, Müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek' suçlarından açılan davaya başlandı. Mahkeme başkanı, duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi. Duruşma salonundaki stajyer hakim ve savcılar dahi duruşma salonundan çıkartıldıktan sonra duruşmaya geçildi.



‘FANTAZİ İÇİN YAPTIK’

Sadece sanık avukatlarının bulunduğu duruşmada önce sanıkların kimlik yoklamaları yapıldı. Ardından savunmalarına geçildi. Sanıkların savunmaları ses kaydına alınarak yapıldı. Saat 24.00’e kadar süren duruşmada sanıklar, suçlamaların çoğunluğunu kabul etmezken, “Para amaçlı yapmadık. Fantezi ve zevk için yaptık” dedi.

12 KİŞİ TAHLİYE OLDU

Mahkeme heyeti, çete lideri üniversite öğrencisi E.Ş., H.L. ve M.B.’nin tutukluluk halinin devamına, diğer tutuklu 12 kişinin de tahliyesine karar verdi. Duruşma eksikliklerin tamamlanması için 8 Ekim 2015 tarihine ertelendi.