Mehmet SERBES / ADANA

Adana'da facebookta oluşturdukları grup arkadaşlığı ile tanışıp, kiraladıkları villada eş değiştirerek (swinger) seks yapıp, eşlerini 1000 TL'ye zengin işadamlarına pazarladıkları iddia edilen ve elebaşılığını bir üniversite öğrencisinin yaptığı aralarında bir polis çiftin de bulunduğu 15'i tutuklu 13'ü kadın 29 kişi hakkında 3 yıldan 177 yıla kadar olmak üzere toplam 933 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Türkiye'yi ayağa kaldıran Adana'daki swinger olayı Ahlak Bürosu'nu 3 Şubat'ta telefonla arayan bir kişinin ihbarı ile ortaya çıkartıldı. İsim vermeyen ihbarcı, "Facebookta arkadaş olduğu ve üniversitede eğitim gören birinin üniversitede okuyan iki kızı kendisine fuhuş amaçlı getirdiğini, bu kızlar ile cinsel ilişkiye girip gecelik 1000 TL para verdiğini, Adana'ya üniversite eğitimi amacıyla gelen kızların fuhuş tuzağına düşürüldüğünü" belirtip bu olayın araştırılmasını istedi.

ELEBAŞI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Bu ihbar üzerine yapılan araştırma sonunda, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu öğrencisi 26 yaşındaki E.Ş. ile öğrenci sevgilisi E.A.'nın, aylık 4 bin liraya villa kiralayıp üniversitede okuyan kız öğrencileri kandırarak, açmış oldukları facebook hesabından temin etmiş oldukları müşterilere grup olarak para karşılığı pazarladıkları saptandı. Özellikle, evli çiftlere para karşılığı eş değiştirme (swinger), eşlerini 1000-1500 TL para karşılığı iş adamlarına pazarlama işi yaptıkları saptandı.



MÜŞTERİLER EVLİ ÇİFTLER

Müşterilerin, Adana, İstanbul, İzmir, Mersin, Gaziantep, Osmaniye, Kayseri'de yaşayan evli çiftler ile işadamları oldukları belirlendi. Villada her türlü fantezi yapıldığı, grup seks sırasında 'köle' ismini verdikleri bir erkek şahsın çıplak olarak misafirlere hizmet ettiği, cinsel ilişkiye girmesinin yasak olduğu da saptandı.

29 KİŞİ TUTUKLANDI

15 Mayıs'ta seks villası başta olmak üzere değişik illerde 25 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda seks çetesinin elebaşısı E.Ş., sevgilisi E.A. ile birlikte aralarında bir polis çiftin de bulunduğu 53 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen seks çetesi elebaşı E.Ş., sevgilisi E.A. ile birlikte 29 kişi tutuklandı.

DAVA AÇILDI

Cumhuriyet Savcısı yaptığı soruşturma sonunda 'seks çetesi' hakkında Adana 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Bir Kimseyi fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek veya yer temin etmek, Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, İnsan ticaret yapma, Müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek' suçlarından dava açtı.

LÜKS HAYAT DİYE KANDIRMIŞLAR

İddianamede seks çetesinin fuhuş organizasyonlarını E.Ş. ile birlikte M.B.'nin yaptığı, H.L. ve M.A.'nın da organizasyon ile irtibatlı olup fuhuş yapacak kadınların temininde yardımcı oldukları belirtildi. Çeteninin yönetici konumundaki bu kişilerin, fuhuş organizasyonuna getirdikleri kadınları çok para kazanacakları, lüks hayat yaşayacakları vaatleriyle ikna ettikleri belirtilen iddianamede, fuhuş müşterilerine fuhuş yapacak olan kadınlar arasından tercih yapmaları için kadınlara ait facebook sayfasına yönlendirildikleri anlatıldı. Güvenlik ve gizlilik sebebiyle Adana içinden fuhuş müşterisi kabul etmedikleri belirtildi.

SEKS SEYAHATİ

Seks çetesinin, gizliliğe önem vererek gelecek olan müşterilerin toplumsal statülerine önem verdikleri, her fuhuş müşterisini kabul etmedikleri belirtilen iddianamede, fuhuş müşterilerinin devamlılığını sağlamak için hiçbir masraftan kaçınmadıkları kazanmış oldukları paranın devamını sağlamak için kadınları Nevşehir,  Kayseri, Mersin, Malatya, Şanlıurfa ve Konya gibi illere de götürüp getirerek o illerde bulunan fuhuş müşterilerini elde tutmaya çalıştıkları kaydedildi.

2 AYDA 100 BİN LİRA KAZANDILAR

Seks çetesinin 19 Mart ile 14 Mayıs tarihleri arasında 47 olayda yaklaşık 100 bin lira para elde ederek aralarında paylaştıkları belirtildi. Çetenin elde ettiği gelirin de incelendiği ifade edildi.

ÇETE LİDERİ ÖĞRENCİNİN 177 YIL HAPSİ İSTENDİ

Cumhuriyet Savcısı, önümüzdeki günlerde yargılanmaşya başlayacak olan seks çetesinin lideri üniversite öğrencisi E.Ş.'nin 177 yıl, çete liderine yardımcı olan H.L.'nin 135, M.B.'nin de 129 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. E.Ş.'nin sevgilisi E.A.'nın 18 yıl diğer sanıkların da 3 yıldan 48 yıla kadar olmak üzere tüm sanıklar için toplam 933 yıl hapis cezası istendi.

ŞİFRELİ KONUŞMALAR

Seks partisine katılanlar teknik takibe takılmamak için de kendi aralarında şifreli konuşmalar yaptıkları ortaya çıktı. Grupta, 2 erkek ile bir kadının ilişkisine 'tost', sevişen çiftleri izleyenlere 'soft', uyuşturucuya 'şeker' veya 'neskafe', zengin işadamlarına 'kelle', eşsiz katılanlara da 'koz', parti sırasında hiç kimse ile ilişkiye girmeden çıplak olarak hizmet edene 'köle', dışarıdan ilk kez katılana 'misafir' dendiği anlaşıldı.