Trabzonspor - Napoli maçı özeti ve golleri haberimizde. Trabzonspor, Avni Aker Stadı'nda tam bir şok yaşadı. UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk karşılaşmasında dün akşam evinde Napoli'ye 4-0 yenildi. Trabzonspor - Napoli maçı özeti, dakika dakika anlatımı ile maçın gollerini ve özetini izlemek isteyenler için video linki haberimizde. Trabzonspor, sahasında Napoli'ye farklı mağlup olarak Avrupa Ligi'nde tur umutlarını mucizeye bıraktı.

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında Trabzonspor, sahasında Napoli’ye Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda 4-0 mağlup oldu. Napoli’nin gollerini 6. dakikada Henrique, 20. dakikada Higuain, 27. dakikada Gabbiadini ve 90. dakikada Zapata attı.

TRABZONSPOR'U EKSİKLER YAKTI

Sakatlar, cezalar ve UEFA listesine ismi bildirilmeyen isimler nedeniyle sadece 15 kişilik bir maç kadrosu ile sahaya çıkan Trabzonspor, karşılaşmada rakip yarı sahaya geçmekte zorlandı. Trabzonspor, Napoli'nin ilk dakikalardaki baskısına da dayanmakta zorlandı. İlk yarım saatte neye uğradığını şaşıran Trabzonspor, Napoli karşısında 3-0 geriye düştü.

TRABZONSPOR - NAPOLİ MAÇI ÖZETİ VİDEO

İkinci yarıda daha dengeli bir oyun sergilemesine rağmen Napoli kalesinde pozisyon bulmakta zorlanan bordo-mavililer, bir de penaltı kaçıran konuk ekibin son dakikadaki golüne de engel olamadı. Sahasında tarihi yenilgilerinden birini alan Trabzonspor’un tur şansı artık mucizelere kaldı.

TRABZONSPOR - NAPOLİ MAÇ KADROLARI


Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Vladislav Bezborodov, Nikolai Golubev, Maksim Gavrilin
(Rusya Federasyonu)
Trabzonspor: Hakan Arıkan, Fatih Atik (Dk. 90+2 Salih Dursun),
Bosingwa, Aykut Demir, İshak Doğan, Medjani, Özer Hurmacı (Dk. 90+2 Musa Nizam),
Soner Aydoğdu (Dk. 85 Zeki Yavru), Erkan Zengin, Sefa Yılmaz, Cardozo

Napoli: Andujar, Henrique, Albiol, Koulibaly, Ghoulam, Gökhan İnler,
Gargano (Dk. 46 David Lopez), Gabbiadini, De Guzman (Dk. 70 Callejon), Mertens,
Higuain (Dk. 80 Zapata)
Goller: Dk. 6 Henrique, Dk. 20 Higuain, Dk. 27 Gabbiadi, Dk. 90+2
Zapata (Napoli)
Sarı kartlar: Dk. 36 Fatih Atik, Dk. 40 Aykut Demir (Trabzonspor), Dk.
64 Gökhan İnler (Napoli)

TRABZONSPOR - NAPOLİ MAÇI ANLATIMI


4′ Henrique’nin pasında, Higuain’ın sağ çaprazdan şutunda, kaleci Hakan Arıkan tehlikeyi önledi.
6′ ! Napoli, golü buldu. Gabbiadini’nin soldan kullandığı korner atışında, Koulibaly’nin yakın mesafeden şutunda, kaleci Hakan Arıkan’dan dönen topu Henrique, penaltı noktasına yakın bir yerden kafayla tamamlayarak filelere gönderdi: 0-1
20′ ! Konuk takım ikinci golü kaydetti. Soldan ceza alanına hareketlenen Gabbiadini’nin pasında, kaleci Hakan Arıkan’ı geçen topu altı pas içinde Higuain tamamlayarak filelere gönderdi: 0-2
27′ ! Napoli, farkı 3’e çıkardı. Soldan Albiol’un pasında, ceza alanı içinde topu kontrol ederek kaleci Hakan Arıkan ile karşı karşıya kalan Gabbiadini, meşin yuvarlağı yerden filelerle buluşturdu: 0-3
33′ rakiplerinden sıyrılarak ceza alanına sokulan Higuain’ın sert şutunda top üst direkten oyun alanına dönerek uzaklaştı.
42′ Gabbiadini’nin şutunda, kaleci Hakan Arıkan topu üstten kornere çeldi.
45′ Özer Hurmacı’nın ceza alanı dışından şutunda top yandan auta gitti.
48′ Trabzonspor, maçtaki ilk etkili şutunu attı. Sefa Yılmaz’ın pasında, ceza yayının hemen kenarında Erkan Zengin’in sert şutunda, kaleci Andujar, sağ köşesine doğru gelen topu yatarak kontrol etti.
50′ Erkan Zengin’in pasında ceza alanı içinde Cardozo’nun göğsüyle kontrol edip dönerek şutunda, kaleci Andujar, topun sahibi oldu.
52′ Gabbiadini’nin pasında, ceza yayı yakınından Mertens’in şutunda top direğin az farkla üzerinden auta çıktı.
56′ Higuain’in ceza alanı sol çaprazından şutunda, kaleci Hakan Arıkan topu kontrol etti.
67′ Cardozo’nun soldan ortasında, ceza alanı içinde Sefa Yılmaz’ın kafa vuruşunda, kaleci Andujar, topa sahip oldu.
74′ Trabzonspor önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Soldan ceza alanı son çizgisine inen Sefa Yılmaz topu altı pas içindeki Cardozo’nun önüne çıkardı. Bu futbolcunun şutunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.
85′ Fatih Atik, ceza alanı içinde Mertens’i düşürünce karşılaşmanın hakemi Bezborodov, penaltı noktasını gösterdi. Mertens, kullandığı penaltı atışını, topu yandan auta göndererek değerlendiremedi.
88′ Sol çaprazda Fatih Atik’ten sıyrılarak kaleci Hakan Arıkan ile karşı karşıya kalan Mertens, topu kötü bir vuruşla yandan auta gönderdi.
90+2′ ! Callejon’un şutunda kaleci Hakan Arıkan’dan dönen topu altı pas içerisinde Zapata tamamlayarak filelere gönderdi: 0-4