Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda İstanbul Başakşehir’i 3-2 mağlup etti. Trabzonspor - İstanbul Başakşehir maçı özeti haberimizde. Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Başakşehir'i ağırlayan Trabzonspor, gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmada rakibini 3-2'lik skorla mağlup ederek sahasında üst üste 3. galibiyetini aldı.

Gol düellosu şeklinde geçen ve büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Trabzonspor, Mehmet Ekici, Sefa Yılmaz ve Özer Hurmacı’nın golleriyle 3-2 kazandı ve puanını 33’e çıkararak Başakşehir’i puan tablosunda geride bıraktı. Sahadan mağlubiyetle ayrılan Başakşehir ise 32 puanda kaldı. Trabzonspor - İstanbul Başakşehir maçı geniş özeti, maçın önemli anları ve TS - Başakşehir maçı golleri için link aşağıdadır.

TRABZONSPOR – İSTANBUL BAŞAKŞEHİR MAÇI GOLLERİ 

Trabzonspor - İstanbul Başakşehir maçının ilk yarım saati karşılıklı gollerle geçildi. Trabzonspor 14. dakikada Mehmet Ekici’nin serbest vuruştan attığı harika golle öne geçti. İstanbul Başakşehir bu gole 18. dakikada Mahmut Tekdemir ile karşılık verdi. 24’te Mehmet Ekici’nin kullandığı kornerde topa iyi yükselen Sefa Yılmaz, ev sahibi ekibi yeniden öne geçirdi. Ancak golden 2 dakika sonra Edin Visca yeninden beraberliği sağlayan golü ağlara bıraktı. İlk yarı karşılıklı 2 golle sonuçlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Trabzonspor, 53. dakikada Özer Hurmacı ile bir kez daha öne geçti. Kalan dakikalarda iyi kapanan bordo-mavililer, skoru korumayı başardı ve sahadan 3 puanla ayrılan ekip oldu.

TRABZONSPOR – İSTANBUL BAŞAKŞEHİR MAÇ KADROLAR


STAT: Avni Aker
HAKEM: Fırat Aydınus
İLK 11’LER
TRABZONSPOR: Hakan, Fatih, Medjani, Aykut, İshak, Mehmet Ekici, Constant, Özer, Sefa, Yusuf, Yatabare
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
İSTANBUL BAŞAKŞEHİR: Volkan, Epureanu, Yalçın, Ferhat, Uğur, Mahmut, Visca, Doka, Sedat, Rotman, Perbet
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

Trabzonspor 3-2 İstanbul Başakşehir
14′ Mehmet Ekici
18′ Mahmut Tekdemir
24′ Sefa Yılmaz
26′ Edin Visca
53′ Özer Hurmacı

TRABZONSPOR İSTANBUL BAŞAKŞEHİR MAÇ ÖZETİ


1′ Karşılaşma İstanbul Başakşehirli oyuncuların vuruşuyla başlıyor.
11′ Sefa Yılmaz’ın pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Mustapha Yatabare gelişine çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
14′ GOOOOL! Trabzonspor, Mehmet Ekici ile öne geçiyor. Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici doğrudan kaleyi düşünüyor ve barajı aşan top kalenin sağ köşesinden filelerle buluşuyor.
17′ Topla birlikte ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Mehmet Ekici doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin sağ üst tarafından dışarı gidiyor.
18′ GOOOOL! Sağ kanattan ceza sahasına giren Alparslan Erdem son çizgiye inerek pasını altıpas sağ çaprazındaki arkadaşı Mahmut Tekdemir’e gönderiyor. Mahmut Tekdemir bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.
23′ Sağ kanat köşe bayrağına yakın bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici pasını ceza yayı üzerindeki arkadaşı Özer Hurmacı’yı görüyor. Özer bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan sekerek kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
24′ GOOOOL! Trabzonspor, Sefa Yılmaz ile tekrar öne geçiyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Sefa Yılmaz kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor.
26′ GOOOOL! İstanbul Başakşehir, Edin Visca ile yeniden beraberliği yakalıyor. Uğur Uçar’ın pası ile topla buluşan Edin Visca rakibini geçerek topla birlikte ceza yayına doğru sokuluyor. Edin Visca bu noktadan vuruşunu yapıyor ve Fatih’e çarpan top yükselerek kaleci Hakan Arıkan’ı yanıltıyor ve tecrübeli kalecinin üzeriden kaleyi bularak filelerle buluşuyor.
35′ İstanbul Başakşehir’de Stephane Badji, rakibi Aytaç’a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.
41′ Edin Visca’nın pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Uğur Uçar son çizgiye inerek ortasını yerden ön direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Hakan Arıkan uzanarak bu topu kontrol ediyor.

TRABZONSPOR İSTANBUL BAŞAKŞEHİR 2. DEVRE

46′ Karşılaşmanın ikinci yarısı Trabzonsporlu futbolcuların vuruşu ile başlıyor.
46′ Trabzonspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mustapha Yatabare oyundan alınırken yerine Deniz Yılmaz oyuna dahil oluyor.
50′ Hızlı gelişen İstanbul Başakşehir atağında Alparslan Erdem topu bir süre sürdükten sonra pasını ceza yayı sağ çaprazına hareketlenen Edin Visca’ya gönderiyor. Edin Visca uzak mesafeden yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Hakan Arıkan uzanıyor ve bu topu kontrol ediyor.
52′ Sağ kanattan gelişen İstanbul Başakşehir atağında Uğur Uçar ortasını ceza sahası içi sol tarafına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Mahmut Tekdemir kafa ile pasını ceza yayı içerisindeki arkadaşı Alparslan Erdem’e gönderiyor. Alparslan bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.
53′ GOOOOL! Trabzonspor, Özer Hurmacı ile tekrar öne geçiyor. Ceza yayı sol çaprazına sokulan Kevin Constant pasını ceza yayı sağ çaprazındaki arkadaşı Özer Hurmacı’ya gönderiyor. Özer bekletmeden vuruşunu yapıyor ve savunmaya çarpan top kalenin sol tarafından filelerle buluşuyor.
59′ Trabzonspor’da Aytaç Kara, rakibi Alparslan Erdem’e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.
60′ Trabzonspor’da Aykut Demir, orta alan mücadelesinde rakibi Stephane Badji’yi sert bir faulle durduruyor ve pozisyon sonrasında hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
62′ Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Doka Madureira ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Mahmut Tekdemir gelen topu kafa ile arka direğe doğru aşırtıyor. Bu noktaya hareketlenen Jeremy Perbet kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Hakan Arıkan gole izin vermiyor.
63′ Trabzonspor’da Özer Hurmacı, rakibi Edin Visca’ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.
65′ Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Doka yerden çok sert vuruyor ancak kaleci Hakan Arıkan sol köşeye uzanarak bu topun kale çizgisini geçmesine engel oluyor.
67′ İstanbul Başakşehir cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Stephane Badji oyundan alınırken yerine Mehmet Batdal oyuna dahil oluyor.
68′ Deniz’in pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Özer Hurmacı vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
70′ Trabzonspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Musa Nizam oyundan alınırken yerine Mustafa Akbaş oyuna dahil oluyor.
71′ Topla birlikte ceza yayı sağ çaprazına hareketlenen Fatih Atik bu noktadan vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.
74′ Gelişen Trabzonspor atağında sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Deniz pasını savunma arasına kaçan Aytaç’a gönderiyor. Ceza sahası içi sol çaprazında topu kontrol eden Aytaç altıpas sol çaprazına kadar gelerek yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
78′ İstanbul Başakşehir cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jeremy Perbet oyundan alınırken yerine Hüseyin Altuğ Taş oyuna dahil oluyor.
83′ Sağ kanattan kulllanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza sahası içi sol çaprazındaki Aytaç Kara’da kalıyor. Aytaç bekletmeden sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top sağ üst direğe çarparak oyun alanını terk ediyor.
84′ İstanbul Başakşehir cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Doka Madureira oyundan alınırken yerine Cenk Şahin oyuna dahil oluyor.
88′ Trabzonspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mehmet Ekici oyundan alınırken yerine Uğur Demirok oyuna dahil oluyor.
90′ Hızlı gelişen Trabzonspor atağında ceza yayı sol çaprazına sokulan Deniz pasını sağ çaprazdaki arkadaşı Fatih’e gönderiyor. Fatih bekletmeden tek pasını ceza yayı içerisindeki Carl Medjani’ye gönderiyor. Medjani bu noktadan sert vuruyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.
90′ Trabzonspor’da Sefa Yılmaz, rakibi Mahmut Tekdemir’e yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.