Köpeklerden biri telef olurken, can çekişirken bulunan diğer iki köpek hayvanseverler tarafından özel bir kliniğe götürülerek ameliyat ettirildi.

Kandıra Cezaevi Lojmanları yakınında bazı kişilerin tüfekle köpekleri vurduğu ihbarını alan Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (Kohayder) Başkanı Gonca Çeyik ve dernek üyeleri oraya gittiklerinde iki köpeği can çekişirken buldu. Husky cinsi köpeğin ise saçmalarla öldüğünü belirleyen hayvanseverler, yaralı olanları olay yerinin yakınında bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'ne götürerek tedavi ettirmek istedi. Gonca Çelik'in iddiasına göre, buradaki görevliler o sırada içerde müdahale edecek ekip olmadığını belirterek kabul etmeyince, iki yaralı köpek bu kez özel bir veteriner kliniğine götürülerek ameliyat ettirildi.

Kohayder Başkanı Gonca Çelik, birçok kişinin büyük heveslerle alıp, daha sonra bakamayacaklarını anlayınca köpeklerini buralara terkedip gittiklerini söyledi. Şu anda İzmit- Kandıra arasındaki ormanlık alanlarda çok sayıca evcilken bu ortama uyum sağlamaya çalışan çok sayıda köpek olduğunu belirterek, "Biz daha önce buralarda terkedilmiş köpekler için beklemeler yapıyorduk. Bu bölgedeki vatandaşlar da bizi tanıyor. Köpeklerin vurulduğuna yönelik ihbarı alınca geldiğimizde gördüğümüz manzara karşısında şok olduk. Bu vurulanlar hep cins ve terkedilmiş köpekler. Ölen köpek Husky cinsi. Yarı köpeklerden biri Setter cinsi. Daha önce İzmit'te Yahya Kaptan semtindeydi. daha sonra buraya getirilip terkedilmiş. Köpekleri vuranın bulunması için Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

DHA