CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, “Akdeniz'in bir kısmı aydınlığa, bizim de dahil olduğumuz kısmı ise zifiri karanlığa doğru gidiyor. Türkiye, Erdoğan ve Davutoğlu ile terörizme destek veren benzerlerinden kurtulmadıkça ateş bizi de yakacak” açıklaması yaptı.

Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ortadoğu ve Türkiye kaynarken herkesin 7 Haziran seçimlerine kilitlendiğine işaret etti. “Oysa Ortadoğu kaynıyor” ifadelerini kullanan Aygün, “Yunanistan'dan İspanya'ya Akdeniz'in batısı ve kuzeyi sert ‘'iyilik rüzgarlarına’ sahne oluyor. Çipras'ın ardından Podemos'un desteklediği Sol Birlik, İspanya seçimlerinin asıl galibi oldu. Avrupa sosyalizm ve sosyal devlet günlerine geri dönme kararını netleştiriyor. Akdeniz'in doğusu ise, sanki ilkel taş devrine geri dönmüş. Burada Syrıza veya Podemos gibi hareketler yok, IŞİD, El Nusra, Fetih Ordusu, El Kaide gibi ‘insan yiyen canavarlar’ var ve yalnız kum fırtınalarıyla karışık kötülük rüzgârları esiyor” dedi.

'TÜRKİYE ORTADOĞU'DA BİR BATAKTA'
Akdeniz'in batısı ve kuzeyinde sol ve sosyalizmin ilk ışıkları yükselirken, aşağıda “Şark cephesinde” ise Ortaçağ karanlığından bin bir kat zifiri bir gecenin başladığını anlatan Aygün, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Suudi Arabistan gibi barbar bir devlet 1923'te kurulan ve az-çok demokrasi, aydınlanma ve laikliğin yaşandığı Türkiye Cumhuriyeti'ni 'teröre destek veren ülkeler listesine alıyor. Tayyip Erdoğan ve ekibi, Suudi Arabistan rejiminden daha karanlık bir iktidarla tanıştırdılar Türkiye'yi. Bugünlerde 'kefenimiz boynumuzda' demesi, dünyada Türkiye'yi getirdiği bu 'terörist devlet' konumuyla da ciddi olarak ilgili olmalı.
Nasrallah ise Katar ve Arabistan'ın yanı sıra Türkiye'nin de kendilerine karşı birleştiğini, bu ülkelere karşı 'seferberlik' başlatacaklarını duyurdu. Bu, Türkiye'nin Ortadoğu'da bir batakta bulunduğunun başka bir göstergesidir.
'DAHA ÇOK KAFA KESME VİDEOLARI İZLEYECEKSİNİZ'
Kırşehir'de 2 bin cihatçıyı eğiteceklerini açıklayan AKP'li Mevlüt Çavuşoğlu'na göre, bu militanlar Esad ile savaşacak. ABD ise 'önceliklerinin Esad değil, IŞİD olduğu' görüşünde ısrarlı.
Türkiye artık 'Suriyeli muhaliflere' karadan tırlarla verdiği desteğin yanı sıra, 'havadan' da destek verecek. ABD ile AKP anlaşmış. Ne olursa olsun, Suriye'den daha çok kafa kesme videoları izleyeceksiniz televizyonlarınızın başında.

-“CİHATÇI ÇETELER BİRBİRİNİ DE YOK EDİYOR”-
Türkiye IŞİD'in ağababası rolünü oynayadursun ABD Delta Force ekibi (özel komandolar) Suriye'nin Deir ez Zor bölgesinde gizli bir operasyonla 23 IŞİD'çiyi yok ettiğini duyurdu.
El Nusra'ya bağlı Fetih Ordusu Humus'a doğru ilerlerken, ABD uçakları ise Halep ve İdlip kırsalındaki El Nusracıları bombalıyor. Türkiye'den giden çok sayıda cihatçı bu bombardımanlarda öldü.
Cihatçı çeteler birbirini de yok ediyor. IŞİD, El Nusra ve ÖSO'yu 'laik' ve 'kafir' olarak görüyor, bu örgütlerin militanlarının kafalarını kesiyor. Şii, Hristiyan ve Alevilere nasıl baktığını artık siz tahmin edin.
Özetle, Akdeniz'in bir kısmı aydınlığa, bizim de dahil olduğumuz kısmı ise zifiri karanlığa doğru gidiyor. Türkiye, Erdoğan ve Davutoğlu ile terörizme destek veren benzerlerinden kurtulmadıkça ateş bizi de yakacak.”