Malatya'da düşen RF-4 E tipi keşif uçaklarında şehit olan pilotlar Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya, Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Şehit Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeçi gözyaşları arasında toprağa verildi.


Malatya'da  2 savaş uçağının düştüğü kazada şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya'nın cenazesi baba ocağı İzmir'de toprağa verildi.

Malatya 7'nci Ana Jet Üssü'nden dün akşam eğitim uçuşu yapmak üzere havalanan RF-4E tipi 2 savaş uçağı Akçadağ İlçesi Ekinciler Mevkii'nde düştü. Kazada Kurmay Pilot Binbaşı Salih Sezer, Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya, Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay ile Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci şehit oldu. Malatya'daki askeri törenin ardından şehit askerler son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi.

ACILI EŞİN TEK DAYANAĞI 11 AYLIK OĞLU OLDU

Beş yıllık evli olan ve 11 aylık Doruk adlı oğlu bulunan Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya için Karşıyaka İlçesi'ndeki Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde tören yapıldı. Bir kadın askerin teskin etmeye çalıştığı şehidin öğretmen eşi Miraç Özkaya, oğlu Doruk Özkaya ile şehidin tabutu başına geldi. Bir süre öylece bakan Miraç Özkaya, daha fazla dayanamayıp Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp öptü. Kadın asker şehit eşini güçlükle teskin etti.

Buradaki törene Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, şehidin babası Cengiz Özkaya, annesi Aynur Özkaya, ikiz kız kardeşleri Gizay Özkaya ile Deniz Özkaya, yakınları, askeri erkan, belediye başkanları ve yüzlerce İzmirli katıldı. Şehidin eşi Miraç Özkaya da cemaatle saf tuttu. Orgeneral Öztürk, baba Cengiz Özkaya'yı teskin emek için uzun süre yanından ayrılmadı.

EŞİNİN TABUTUNU ÖPEREK UĞURLADI

İkindide kılınan cenaze namazının ardından, şehidin ailesi tabuta kapandı. Baba Cengiz Özkaya, oğluna asker selamı verdi. Acılı anne Aynur Özkaya, "Sen rahat uyu oğlum, Doruk için dik duracağım" diye ağıt yaktı.

Şehidin yakınları, bir süre tabutun başında gözyaşı döktü. Şehidin eşi Miraç Özkaya, askerlerin omuzlarına aldığı tabutu öperek uğurladı. Top arabasına konan şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Kadifekale Şehitliği'ne götürülürken, fenalık geçiren Aynur Özkaya, "Son kez asker selamı veremedim yavruma" diyebildi.

CAMİYE YETİŞEMEYEN SAĞLIK BAKANI ŞEHİTLİĞE GİTTİ

Malatya'da düşen iki RF- 4E tipi uçakta şehit olan askerlerden Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya'nın cenazesi Bostanlı Beşikçioğlu Camii'ndeki törene katılmak için kente gelen ancak yetişemeyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kadifekale Şehitliği'ne giderek aileye başsağlığı diledi.

Şehidin defnedilmesini bekleyen Bakan Müezzinoğlu, ardından baba Cengiz Özkaya'nın acısını paylaşıp, "Başımız sağolsun" dedi ve şehitlikten ayrıldı.

Bu arada, gözyaşları bir an olsun durmayan öğretmen Miraç Özkaya, eşinin kabrine su döktü, dua etti.


ŞEHİT KURMAY BİNBAŞI SEZER'İN CENAZESİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Malatya'da düşen RF-4 E tipi keşif uçağında şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer (37), Eskişehir'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

Malatya 7'nci Ana Jet Üssü'nden gece uçuş eğitimi için havalanan iki RF-4E tipi keşif uçağının Akçadağ İlçesi İkinciler Köyü yakınlarında düşmesi sonucu şehit olan subaylardan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer'in cenazesi bugün Malatya'dan askeri uçakla Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanlığı'na getirildi. Evli, Rana Zeynep (7) ve Ayşe Sena (4) adlı iki kız çocuğu babası şehit binbaşı Sezer için Eskişehir Reşadiye Camii'nde ikindi namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi.

Namaz öncesi şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu askeri ambulanstan indirilerek askerlerin omzunda törenin yapılacağı Reşadiye Camii bahçesine getirildi. Buradaki törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Ak Parti Milletvekili Salih Koca, şehidin babası emekli demiryolcu Mehmet Sezer, annesi Ayşe Sezer, eşi Hatice Sezer (30), yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Törende baygınlık geçirenlere 112 ambulansında görevli sağlık ekibi müdahalede bulundu.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi.

İkindi namazının ardından Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy'un kıldırdığı cenaze namazından sonra şehit binbaşı Salih Sezer'in tabutu tekrar askerlerin omzunda taşınarak top arabasına konuldu. Şehidin eşi Hatice Sezer, eşinin tabutunun yanında yürüyerek gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi Vişnelik Mahallesi'ndeki Hava Şehitliği Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.


ŞEHİT ÜSTEĞMEN ÖZBAHÇEÇİ'Yİ 5 BİN KİŞİ UĞURLADI


Şehit Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeçi'nin cenazesi askeri helikopter ile memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'ne getirildi. Cenaze aracına alınan şehit Pilot Üsteğmenin cenazesi, baba evine getirilerek helallik alındı. Dua okunduğu sırada halası Fatma Özbahçeçi, 'Hani sen bana yoldaş olacaktın, bırakıp gittin' diye tabuta sarılarak, gözyaşı döktü. Helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi, dini ve askeri törenin yapılacağı Ulu Camii önüne götürüldü.

Burada cenazenin başına gelen eşi öğretmen Meltem Özbahçeçi, tabuta sarılarak ağladı. Güçlükle ayakta duran Meltem Özbahçeçi'ne kadın astsubaylar eşlik etti. Oğlunun tabutu başında güçlükle ayakta duran anne Kadriye Özbahçeçi de, gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Pilot Üsteğmen Özbahçeçi'nin cenazesi, dini ve askeri törenin ardından omuzlarda taşınıp Meydanbaşı Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Törene, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, askeri erken, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Bakan Lütfi Elvan, şehit pilot Özbahçeçi'nin cenazesi defnedildikten sonra tabutun üstündeki Türk bayrağını şehit eşi Meltem Özbahçeçi'ye teslim edip, başsağlığı diledi. DHA