CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "5 yılda üniversitelerde kaç öğrencinin güvenlik görevlileri ve polis tarafından şiddete maruz kaldığını" sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Kocaeli Üniversitesi öğrencileri Nazlı Akyürek ve Nuray Koçan’ın isimlerinin, Kocaeli Üniversitesi kütüphanesine ve bir giriş kapısına verilmesi konusunda, bir grup öğrencinin imza kampanyası başlatması akabinde güvenlik görevlileri ve polisler tarafından şiddet gördükleri iddiaları doğru mudur?
İddia doğru ise konu ile ilgili inceleme başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?
Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Kocaeli Üniversitesi öğrencileri Nazlı Akyürek ve Nuray Koçan’ın isimlerinin, Kocaeli Üniversitesi kütüphanesine ve bir giriş kapısına verilmesi konusunda, bir grup öğrencinin imza kampanyası başlatması Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kabul görmeyecek bir olay mıdır?
Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Kocaeli Üniversitesi öğrencileri Nazlı Akyürek ve Nuray Koçan’ın isimleri Kocaeli Üniversitesi kütüphanesine ve bir giriş kapısına verilmesi yönünde bir çalışma yapılacak mıdır?
Şiddet uygulayan güvenlik görevlileri ve polisler hakkında ne tür işlemler yapılmıştır ya da yapılacaktır?
2010-2015 yılları arasında Türkiye genelinde illere göre hangi üniversitelerde kaç öğrenci güvenlik görevlileri ve polis tarafından şiddete maruz kalmıştır?”