Geçen pazar günü Akhisar Cumhuriyet Mahallesi Su yolu Mezarlığı Mevkii'nde bulunan zeytinlik içindeki barakada, 20 yaşın üzerinde olduğu sanılan yakılmış bir kadın cesedi bulundu. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede, cesedin yüzde 90'ının yanması yüzünden nasıl öldürüldüğü belirlenemedi. Ayrıca yine aynı sebeple, ölen kişinin tecavüze uğrayıp uğramadığı da tespit edilemedi. Kimliği belirsiz kadın cinayetiyle ilgili bugün önemli bir gelişme yaşandı. Olayla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında ilçede yaşayan bir anne ile biri erkek iki çocuğu gözaltına alındı. Öldürülen kadının kimliği ile şüpheli olarak gözaltına alınan kişilerin isimleri konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Gözaltına alınan şüphelilerin önce cesedin bulunduğu yere ardından Hashoca Mahallesi 67 Sokak'taki evlerine götürüldüğü görüldü. Şüphelilerin evlerinde Olay Yeri İnceleme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çalışma başlattı. Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, doğru yolda olduklarını söyleyip, başka bir açıklama yapmadı.

 

BÖLGEDE BU KEZ ERKEK CESEDİ İÇİN ARAMA BAŞLATILDI

Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki zeytinlik alanda bir barakanın içinde bulunan yanmış kadın cesedin ardından aynı bölgede öldürülmüş olabileceğinden şüphelenilen ikinci bir ceset için çalışma başlatıldı. İhbara göre ölen kişinin erkek olduğu yine cesedin yakıldığı bu sefer gömüldüğü ileri sürüldü. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilk cesedin bulunduğu bölgede araştırma arama çalışması başlattı.

 

Olayla ilgili araştırmalar sırasında yanmış olarak bulunan kadın cesedinin İzmir Seferihasar'da kaybolan sağır ve dilsiz bir kadına ait olduğunun sanıldığı, kadının Akhisar'daki bir arkadaşını ziyarete geldikten sonra kaybolduğu, bu nedenle DNA sonucunun beklendiği belirtildi.