Habip ATAM  / Sözcü

İstanbul Otogarı’nda, birlikte kaçtığı kadının yakınları tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan bir kişi hayatını kaybetti. Yanındaki genç kadın ise ağır yaralandı. Cinayetin ardında, “yasak aşk” ve “töre” olduğu ortaya çıktı.

Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı’nda dün korkunç bir cinayet yaşandı. Mardin’den gelen otobüsten inen Ceylan İ. (19) ve Hamdullah Ayaydın (25), 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ayaydın, aldığı darbelerle yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan Ceylan İ. ise hastaneye kaldırıldı. Saldırganlar yaya olarak olay yerinden kaçtı. Yaşananların hemen ardından Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerine gitti. Görgü tanıklarının bilgisi alındı. Durum Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne devredildi. Olaya şahit olanların bilgisine başvuran sivil ekipler, yaralı genç kızın, saldırganlardan birisine “Ağabey” diye seslendiğini öğrendi. Şüpheler, “töre cinayeti” üzerine yoğunlaştı.

BALDIZIYLA KAÇTI

Hamdullah Ayaydın ve Ceylan İ.’nin yakınlarıyla da görüşen dedektifler, olayın sebebiyle ilgili bilgi topladı. Hamdullah Ayaydın’ın, Ceylan İ.’nin ablasıyla evli olduğu anlaşıldı. İddiaya göre, Ceylan İ. ile eniştesi arasında bir süre önce gönül ilişkisi başladı. İkili arasındaki “yasak aşk”tan bir kaç kişinin haberi oldu. Hamdullah Ayaydın önceki gün kayınpederinin evine gitti. “Ceylan gelsin, ablasına biraz yardım etsin” dedi. Daha sonra ise baldızı Ceylan İ.’yi alarak İstanbul’a kaçtı.

 

DEVREYE 'TÖRE' GİRDİ!

Edinilen bilgiye göre; Ceylan İ.’nin İstanbul’daki yakınlarının durumdan haberdar oldu. Devreye “töre” girdi. Yaşanan korkunç saldırının Ceylan İ.’nin akrabaları tarafından gerçekleştirildiği öne sürüldü. Dedektifler, saldırganların kimliklerini tespit etti. Zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.