ANKARA- Koza - İpek Grubu'na bağlı 22 şirkete kayyum atanmasının ardından grubun televizyon kanallarının yayınına müdahale edildi. Kayyum heyeti, grubun medya şirketlerinin bulunduğu binanın anakumandasına girerek canlı yayını kesti. Yayının kesilmesinin ardından KanalTürk ekranlarında orijinal adı Saints and Soldiers olan Azizler ve Askerler filmi ekrana geldi.

HİTLER’İ ANLATIYOR

Kayyumun ilk yayını olan ABD yapımı film İkinci Dünya Savaşı sırasında Hitler'in ordularının Belçika'ya girdiği ünlü kış harekatı olan Bulge Muharebesi sırasında Ardenler ormanlarında yaşanmış Malmédy Katliamı ve daha sonra bir grup ABD askerinin hikayesini anlatıyor. Filmin konusu şöyle:

Film, 1944 yılının Aralık ayında Hitler'in ordularının Belçika'ya girdiği ünlü kış harekatı olan Bulge Muharebesi sırasında Ardenler ormanlarında yaşanmış Malmédy Katliamı ile başlar. Almanlar, ormanlık alanda esir aldıkları 100 kadar Amerikan askerinin üzerine ateş açar. Çıkan kargaşada oradan kaçabilen bir avuç asker ellerindeki tek bir tüfekle düşman hatlarını geçmek zorundadırlar. Yolda karşılaştıkları ve yanlarına aldıkları bir İngiliz askerinin önemli istihbarat bilgileri taşıyor olması sorumluluklarını bir kat daha arttırır, bu durumda müttefik hatlarına ulaştıklarında binlerce başka askerin daha hayatını kurtarmış olacaklardır.