İlçede polis zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri aldı. Cadde ve sokak aralarında sokağa çıkma yasağına uymayarak oturma eylemi yapan ve yollara barikatlar kurararak gösteri yapanlara müdahale ediliyor. Polis ve göstericiler arasında çatışmalar sürüyor.  Polisin basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba ile yaptığı müdahelelere göstericiler de taş atarak karşılık veriyor.

Diyarbakır'da hain saldırı: 1 asker şehit oldu

Diyarbakır'da hain saldırı: 1 asker şehit oldu



BİR ÇOK EV HASAR GÖRDÜ

Yüksekova'da güvenlik güçlerine saldıran PKK'lılarla çatışmalar sabah saatlerine kadar sürdü. Çatışmalar sırasında bir çok ev de hasar gördü. Olaylar hakkında HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan açıklama yaptı. Zeydan,  güvenlik güçleri tarafından atılan top atışlarının cami imamı İbrahim Akdoğan'ın evine isabet ettiğini ve İmam Akdoğan'ın yaralandığını söyledi. Komşuları da evi zarar gören İmam Akdoğan'ın olayda hafif şekilde yaralandığını, ancak evde büyük maddi zaraarın meydana geldiğini anlattı.

PKK'lılar 1 kadını öldürdü

PKK'lılar 1 kadını öldürdü

HDP HEYETİ İLÇEDE



HDP yetkilileri, Van Milletvekilleri Adem Geveri ve Tuğba Hezer, Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, MYK ve PM üyeleri Yüksekova ilçesi'ne gitti. HDP heyeti olayların yoğun olduğu mahallerde inceleme yapacak.

CHP HEYETİ  DE YARIN İNCELEME YAPACAK

Yüksekova'ya CHP de bir heyet gönderdi. CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı da CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar başkanlığındaki 4 Milletvekili ve PM üyelerinin yer aldığı komisyonun, yarın Yüksekova ilçesine giderek incelemelerde bulunacak. Karahanlı, Yüksekova'daki incelemelerin ardından Sağlar ve beraberindekilerin daha sonra Hakkari'ye geçerek burada STK temsilcileri ile bir araya geleceğini kaydetti.