Dünyaca ünlü İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, 40. sanat yılını kutlayan Sezen Aksu'nun unutulmaz 15 bestesini yorumlayacak. Erdal Kızılçay, Aksu'nun eserlerini yeniden düzenlerken, orkestrayı ise İtalyan şef Marcello Rota yönetecek. Klasik müzik dışında pop, rock müzik türlerinde de çalışmalar yapan, Pink Floyd, Oasis, Queen, George Michael, Sting, ABBA gibi ünlü isimlerin albümlerinde de yer alan 69 yıllık İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası (The Royal Philharmonic Orchestra), Sezen Aksu'nun şarkılarını çalacak.

Proje kapsamında, İsviçre'de yaşayan, dünyanın en iyi bas gitaristleri arasında gösterilen aranjör, müzisyen ve besteci Erdal Kızılçay, 1 yıllık çalışmanın ardından Aksu'nun 15 eserini orkestra için yeniden düzenledi.

Polimeks Holding'in 20'nci yılı için hayata geçirilen proje, 600'den fazla söz ve bestesi bulunan, eserleri 200'e yakın farklı sanatçı tarafından seslendirilmiş olan "Minik Serçe" lakaplı Sezen Aksu'nun 40'ıncı sanat yılında gerçekleştiriliyor olması bakımından da önem taşıyor. Dünyanın önemli orkestra şeflerinden Marcello Rota'nın yöneteceği 70 kişilik orkestraya, 50 kişiden oluşan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Korosu eşlik edecek.

TANITIM İÇİN MİNİK SERÇE İMAJI KULLANILDI


10 Aralık gecesi, İstanbul’da Sezen Aksu’nun da yer alacağı özel konuklar için sahneye taşınacak olan konser, 11 Aralık’ta da Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşacak. Bazı etnik enstrümanlar da zaman zaman konuk olarak orkestraya katılacak. Yerli vurmalı çalgılarda Akatay Ritim Gurubu, klarnette Göksun Çavdar, Udda ise Fatih Doğaner yer alacak. Etkinliğin tanıtımında ise, minik bir serçe imajı kullanıldı. Canlı ses ve görüntü kaydı yapılacak olan konserin CD ve DVD’si Universal etiketi ile dünyada satışa sunulacak.

Konserin, 2016 yılında Londra Royal Albert Hall’da da tekrarlanması planlanıyor.


"BU PROJE BENİ ÇOK HEYECANLANDIRDI"


Concertgebouw, Royal Albert Hall, Berliner Philharmonie, Teatro dell'Opera di Roma gibi Avrupa’nın bir çok prestijli konser salonlarında orkestra şefliği yapmış olan Marcello Rota ile konserin orkestrasyonunu yapan Erdal Kızılçay, İtalya’nın Torino kentinde buluşarak, büyük gün için hazırlıklar yaptı. Uyarlamaların tekrar gözden geçirildiği, Sezen Aksu’nun melodilerinin dinlendiği İtalyan maestronun evindeki buluşmaya, Doğan Haber Ajansı'da tanıklık etti.

Piyanonun başına geçerek bazı parçaları kısaca icra eden Kızılçay’a eşlik eden Rota, Sezen Aksu’nun eserlerinden etkilendiğini söyledi.

Andrea Bocelli, Mstislav Rostropovic, Jean Pierre Rampal, Sitkovetsky, Baumann, Tiziana Fabbricini, Katia Ricciarelli, Mariella Devia, Leo Nucci gibi dünyaca bilinen solistlerin şefliğini de yapmış olan Rota, “Bu proje beni çok heyecanlandırdı. Çünkü ünlü Türk şarkıcı Sezen Aksu’nun harika eserleri var. Henüz kendisiyle tanışamadım. Konser öncesi tanışmayı umuyorum” diye konuştu.