Yüksel ŞENGÜL

"Bu kez önceki Survivor’dan daha çok aç kaldım. Ancak açlığa daha güçlü şekilde karşı koydum. Hayatımın en sağlıklı dönemini Dominik’te yaşadım. Şu an 71 kiloyum.”

Survivor All Star’dan İstanbul’a dönen Doğukan Manço, önce ailesiyle ve yakınlarıyla hasret giderdi ve bayramla birlikte ortaya çıktı. Manço’yla Moda’daki Manço Prodüksiyon’da buluştuk. Dominik’ten getirdiği yarışma malzemelerini, anılarını, bundan sonraki hedeflerini konuştuk. Sohbet bayramla başladı.
- Son günü de olsa bugün bayram...
Babamın (Barış Manço) bayram sabahları dinlenen bir şarkısı vardır.
- Sözlerini hatırlar mısın?
“Sen gittin gideli / İçimde öyle bir sızı var ki / Yalnız sen anlarsın / Sen şimdi uzakta / Cennette meleklerle / Bizi düşler ağlarsın... Bugün bayram / Erken kalkın çocuklar / Giyelim en güzel giysileri / Elimizde taze kır çiçekleri /
Üzmeyelim bugün annemizi...
- Bayram sabahlarında baban bu şarkıyı söyler miydi?
Bayram sabahlarında söylenen bir şarkıydı bu. O şarkı babam hayattayken de vardı ve babam yoktu. Çünkü babam halkın sevgilisiydi ve sevenleriyle birlikte oluyordu. Bugün yine o şarkı var ama babam yine yok, babam yine sevenleriyle birlikte. Şimdi ben de tıpkı babam gibi bayramda etkinliklere katılıyorum. Çalışmaya bayramla birlikte başladım. Bayramın ilk günü Edirne’de, ikinci gün Sakarya’da oldum. Bugün de İstanbul Bahçeşehir’deyim.

Oğlumun adı poyraz barış


- Doğukan Manço, baba olmayı düşünmüyor mu?
Bir oğlum olmasını istiyorum, bunun hayalini kuruyorum. Babamla paylaşamadıklarımı oğlumla yaşayacağım.
- Ne zaman?
Babalık şu ara hızımı keser. Ona zaman ayırabileceğim bir dönem olacak.
- İsim belli mi?
Kız olursa adı Nefes, erkek olursa da Poyraz Barış olacak.



- Survivor All Star’daki yarışma malzemelerini getirdin. Amacın nedir?
Benim sahip çıkma duygum yüksektir. Bir şeyi alırım, satamam. Çocukluğumdaki oyuncağımı da atamam. Çok iyi bir çöpçüyüm. Her şeyi biriktirmeyi severim. Survivor malzemelerini de bu yüzden getirdim. n İzinli mi aldın bunları?
Oyunlardan bazı parçaları çaldım, kendi kullandıklarımı zaten aldım (gülüyor).
- Bu getirdiğin malzemelerle ilgili anıların var mı?
Elbette var. Mesela, topların bende büyük travmaları vardır. Çocukluğumdan beri futbolda, basketbolda başarısız oldum. Bunu Survivor’a da taşıdım. Rakip takımın ve benim, mavi kırmızı olan toplarını getirdim. Orada yaptığım tavla vardı, onu getirdim. Kullandığım eşyaları getirdim. Yemek tabağımı ve termosumu. Termosun üzerinde takvim yaptım (üstte), günleri saydım. Malzemeleri Moda’daki Barış Manço Evi’nde olan Doğukan Manço’nun odasında sergileyeceğim.

Marka yüzü olmak isterim


- Sana en yakın kimdi?
Kendime en yakın Pascal’ı buldum. Dedikodusu yoktu.
- Yine aç kaldın mı?
Bu kez önceki Survivor’dan daha çok aç kaldım. Ancak açlığa daha güçlü şekilde karşı koydum.
- Kilo durumun.
Survivor’a 76 kilo gittim ve ilk 64 gün içinde 13 kilo verdim. Şu an 71 kiloyum.
- Survivor dönüşü, Kıbrıs’tan gelirken, uçakta korkulu anlar yaşandı.
Önce olayın önemini kavrayamadım. Daha sonra yüzümdeki gülümseme gitti. Hayat pamuk ipliği gibi. Biraz erken değil mi diye düşündüm. Bence şanslıyız. O iniş takımlarının kapanmaması bizim için şanstı belki de. Düşünsenize ya kapanıp da açılmasaydı.
- Bu tatsız olayı bir başka tatsız olay takip etti. Senin sesini taklit ederek başkalarından para isteyen birisi çıktı...
Biz onu üç dört kez ikaz ettik ama devam edince savcılığa suç duyurusunda bulundum. Telefonda sesimi taklit ederek sağdan soldan para alması bardağı taşırdı.
- Oyunculuk teklifleri gelirse cevabın ne olur?
Oyunculuktan önce marka yüzü olmak istiyorum. Manço adı güveni temsil eder. Bir markayla bunu bütünleştirebilirim. Oyunculuğa da sıcak bakıyorum, neden olmasın..