Tüm dünyada en çok okunan kitaplar arasına giren Grinin Elli Tonu kitabının film  uyarlaması geçtiğimiz günlerde vizyona girdi. Türkiye'de de geçen hafta vizyona giren filmde Türk seyirciler şarşırtan bir sürpriz vardı. Seyirciler Grinin Elli Tonu filminde Nükhet Duru'nun "Ben Sana Vurgunum" adlı şarkısını duydular. Kanadalı trip hop prodüktörü The Weeknd'in Often adlı parçasının fonunda Nükhet Duru’nun eski plak kaydındaki sesi duyuluyor.


NÜKHET DURU KİDMİR?


1954 doğumlu Nükhet Duru 1970'lerden bugünlere Türk pop müziğine damga vurmuş bir sanatçıdır. Niğde'nin Bor ilçesinde dünyaya gelen Nükhet Duru profesyonel kariyerine 1971'de, Florya Deniz Kulübü'nde dans müziği orkestrasında solistlik yaparak başladı.

Nükhet Duru 1974'te, başladığı repertuar çalışmaları sonuçlandığında, ilk 45'lik plağı Aklımda Sen Fikrimde Sen - Karadır Kaşların yayınlandı. Geniş dinleyici kitlesine ise, '75 tarihli Beni Benimle Bırak - Gerisi Vız Gelir adlı 45'liği ulaştı. Bu plak sanatçıya ilk Altın Plağını da kazandırdı. İlk albümü "Bir Nefes Gibi" 1977 yılında çıktı. O yıl en iyi yorumcu ve yılın en başarılı kadın solisti ödüllerini aldı. 1978 yılında Güney Kore'nin başkenti Seoul'de düzenlenen şarkı yarışmasına Modern Folk Üçlüsü ile birlikte katıldı. Bu yarışmada birinci oldu.

Nükhet Duru  80'li yıllarda Türk Sanat Müziği eserleri de yorumlamaya başladı. Böylece sahnelerde assolist olarak da kendini gösterdi. Buna karşın her daim pop müziğe daha yakın duran Nükhet Duru, imza atmış olduğu onlarca albüm, tv programı, müzikal, sinema filmi ve dizi film haricinde, kariyeri süresince seslendirdiği yüzlerce şarkı, gerçekleştirmiş olduğu binlerce konserle Türkiye'de popüler kültürün en uzun soluklu isimlerinden olmayı başarmıştır.