Mersin'de yaşadığı tecavüz sonrası öldürülen Özgecan Aslan için tepkiler çığ gibi büyüyor. Ünlü isimler kadına olan şiddete tepki çekmek için siyah giyinme çağrısında bulundu.

İnsanlar yaşanan bu vahim duruma karşı tepkilerini sosyal medya üzerinden ya da düzenledikleri yürüyüşlerle gösteriyorlar. Özgecan Aslan'ın nezninde yaşanan bu vahşete dikkat çekmek için bugün pek çok insan sosyal medya üzerinden organize oldu ve yaşananlara tepkisini siyah giyerek göstermek istedi. Pek çok ünlü kişinin de başını çektiği bu eyleme sadece kadınlar değil pek çok ünlü erkek de destek verdi. İşte Aslan ve tüm kadınlar için siyah giyinme çağrısında bulunan o isimler:



Demet Akalın

Butun Türkiye ayakta! Bu sefer degisecek hersey! Ozgecan in ismi Antalyada kultur merkezine verilecek bu daha baslangıç. Herkes cok ofkeli herkes cok cok uzgun onun icin biraz sakin sinirlerimzi biyerlerden cikarioruz! Yarin siyah giyinicez onu unutmayin!

Yanlis yapmadigimi umut ediyorum sevdigim arkadaslarimi uyararak! Vallahi hic cicek bocek gorecek havada degiliz tum millet olarak! Bizim acimiz gecmiosa annecigini dusunemiyorum iyi degiliz. Dun bileklerinin de kesildigini okuyunca dahada perisan oldum acaba olmeden mi kesdi namussuz! Bugun yapailacak ve yazilacaklardan haberdar edin benide! Biz hayatlarimiza donduk ama ailesi hic uyumuyo bence sokdalar! Esas kizlarinin yoklugu koymaya baslayinca Ayyy dusunmek istemiyorum Allahim babacigininda yardimcisi olsun

Arzum Onan

Elbette bugun siyahlara bürünücez. Ama "cok acı çekmiştir kızım, keske kurşunla oldurselerdi" diyen bir ana icin artık butun renkler siyah zaten..
Onun icin sadece Ozgecan'ı degil; siddet ve tecavüzle yitirdigimiz butun kadınlarımizi unutmamalı..Unutturmamali..

Gonca Vuslateri

Ben siyah giyiyorum.. Adalete inancim yok .. Lakin #OzgecanAslan 'in annesine duam ve kalbinde ki derin uzuntuyu paylasarak,giyecegim.

Mahsun Kırmızıgül

Yarın bende özgecan için siyah giyineceğim. Sadece kadınlar değil bütün erkeklerinde siyah giyinip bu utanç verici olay karşısında tepkisini göstermesi gerekiyor.

Ömür Gedik

Yarın kadınlar #ozgecan için siyah giyiyor. Erkekleri de aramızda görmek isteriz.

Çiçek Dilligil

Tamam siyah da giyelim de, eeee...Sonra? Bu devran değişmeli! Yasayla, hakla, hukukla!