Yüksel ŞENGÜL

Aslan “Bu şarkıyla birlikte Özgecan’ın acısı hatırlansın, toplum bu olayı unutmasın istiyorum. Şarkı kızımın ruhuna iyi gelecek. Özgecan’ın en sevdiği sanatçıydı Ebru Gündeş, hep onun şarkılarını dinlerdi. Onun okumasını istiyorum” dedi.


Henüz 20 yaşında olan Özgecan Aslan, 11 Şubat 2015 günü Tarsus’tan Mersin’e gitmek için bindiği minibüsün şoförü tarafından tecavüze direndiği için bıçaklanmış, öldürülüp cesedi yakılmıştı. Bu olay tüm Türkiye’yi ayağa kaldırırken Tarsus’ta oturan, iki kız (Özgecan, Beste) ve bir erkek (Barış Ali) çocuk babası olan Mehmet Aslan, “Saçına dokunmaya kıyamazdım” dediği kızına bir beste yaptığını söyledi. Bu konuyu, amatörce müzikle ilgilenen Aslan’la konuştuk.



Mehmet Aslan, Özgecan’ın mezarını sık sık ziyaret ediyor.



A.Selçuk İlkan ve Filiz Akın, Aslan Ailesi’ni mart ayında ziyaret etmişti.

Acımın ilacı olamaz


- Mehmet Bey, zaman acınıza ilaç olabiliyor mu?
Zamanın ilacı benim acıma derman olamaz. Ben hâlâ evde “Özgecan, hadi kızım yemek yiyoruz” diyerek odasına doğru sesleniyorum. Özgecan’ın yokluğunu zihnim kabul etmiyor. Uykularım da bile yüreğim yanmaya devam ediyor. Özgecan’ın mahkemesiyle ilgili davanın ilk duruşması 12 Haziran’da Tarsus’ta yapılacak. O gün adalet yerini bulmalı.
- Sizin teselliniz müzik galiba...
Müzik çocukluğumdan beri ilgi alanımda oldu. Yıllarca musiki derneklerinde amatörce sürdürdüm çalışmalarımı. Mektepli değil alaylıyım. Ud çalıyorum, beste çalışmaları yapıyorum. Sonunda Özgecan’a da bir beste yaptım.
- Bunun hikayesi nedir?
Yavurumu, Özgecan’ımı kaybettikten iki hafta sonrasıydı. Öylesine büyük bir acı ki bu, alıp başımı Mersin’den gitmek, bu şehri terketmek istedim. Daha önce yaptığım bir çalışmanın üzerine yoğunlaşıp, Özgecan’ın resimlerine bakarak günlerce ud çaldım, besteyi böylece tamamladım. Daha sonra bestenin notalarını bir sanatçı arkadaşıma yazdırdım. Değerli şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan’ın kitabında yer alan Ayrılacağım adlı şiirini okuyunca dondum, kaldım. Yaptığım besteye ve duygularıma uygundu.
Mehmet Aslan, ünlü bestekar Erol Sayan’la...

- Ahmet Bey’e nasıl ulaştınız?

Filiz Akın ve Ahmet Selçuk İlkan, Mersin Belediyesi’nin bir etkinliğine katılmak için gelmişler. Sağolsunlar beni de ziyaret ettiler. Konuyu Ahmet Bey’e açınca, “Bu beni çok mutlu eder Mehmet Bey” dedi.
- Şarkı hazır mı?
Özgecan için bestelediğim Ayrılacağım adlı şarkının, radyo tarzında bestelediğim için TRT repertuvarına alınmasını çok istiyorum. Ama şu anda büyük bir hedefim var.
- Nedir hedefiniz?
Şarkının fantazi tarzda aranje edilmesini ve bu şarkının Ebru Gündeş tarafından okunmasını istiyorum. Özgecan’ın en sevdiği sanatçıydı Ebru Gündeş, hep onun şarkılarını dinlerdi. O belki bu şarkıya sahip çıkar. Böylece milyonlara duyururuz. Bu şarkıyla Özgecan’ın acısı hatırlansın, toplum onu unutmasın istiyorum. Yüksel Bey, Ebru Hanım’a bilgi verseniz.

İŞTE DUYGU DOLU O ŞARKI


AYRILACAĞIM

Gezdiğim her yerde hatıran dolu
Bilmem ki ben nasıl unutacağım
Ne yazık bu kalbin yok başka yolu
Yarın bu şehirden ayrılacağım

O mahsun yüzüne son defa bakıp
Bütün anıları sana bırakıp
Bu dertli, bu garip başımı alıp
Yarın bu şehirden ayrılacağım

Aldırma görürsen yaşlar gözümde
Şarkımız olacak yine dilimde
Mektubun cebimde, resmin elimde
Yarın bu şehirden ayrılacağım
Söz: Ahmet Selçuk İlkan
Beste: Mehmet Aslan

“Bu şarkı, Özgecan’a ana kucağı gibi ebedi bir beşik olsun”


A.Selçuk İlkan’ın yıllar önce yazdığı şiiri şarkı oldu. 

Bugüne kadar yüzlerce şarkıya söz yazan şair Ahmet Selçuk İlkan, Mehmet Aslan’la nasıl buluştuklarını şöyle anlattı:
“Bir konser organizasyonu için Filiz Akın’la birlikte mart ayında Mersin’e gidişimizde Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’la Özgecan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Mehmet Aslan, yıllar önce yazdığım Ayrılacağım adlı şiirimi kitabımdan alıp Özgecan’ın resimlerine bakarak ona ithafen bir beste yapmış. Filiz Akın’la birlikte o gün çok duygulandık. Şimdi o şarkının herkes tarafından paylaşılması en büyük tesellimiz olacak. Bu şarkının Özgecan’a ana kucağı gibi ebedi bir beşik olması en büyük dileğimdir. Yine bu şarkının, özellikle kadına olan şiddete karşı zalimlere kırılmayan bir ayna olarak yansıması en büyük umudumdur. Özgecan’a hatıramız olsun.”



Ebru Gündeş’ten yıldırım cevap:

“Bu şarkıyı okumak benim için şereftir”


Özgecan’ın babası Mehmet Aslan’ın şarkısından ve onun isteğinden söz ettik Ebru Gündeş’e. Ünlü sanatçı, bu konuda verdiğimiz bilgileri en küçük ayrıntısına kadar dinledi ve ardından Aslan’ı telefonla bizzat kendisi aradı, konuştu. İşte Gündeş’in Özgecan şarkısıyla ilgili olarak yaptığı açıklama:
“Aslan Baba (Mehmet Aslan), senin bu isteğini yerine getirmek hem boynumun borcu hem de şereftir. Bu şarkıyla ilgili ne yapılması gerekiyorsa, yapmaya hazırım. Bu şarkıyı albümüme de alırım, klibini de çekerim.”