Yılmaz Köksal ve çocuklarının dans şovları sergilediği gece, Atiye’nin muhteşem performansıyla son buldu. Gecede geçtiğimiz günlerde vefat eden usta oyuncu Zeki Alasya'nın kızı ve torunu da yer aldı. Öğrenciler tarafından en sevilen sanatçı seçilen Zeki Alasya'nın ödülünü torunu Ali aldı. Geceye eşi Alpay Göltekin ve oğlu Ali ile birlikte katılan Zeki Alasya'nın kızı Zeynep Alasya, acılarının çok taze olduğunu fakat çocukların bu ödülü verdiği için almaya geldiklerini belirtti.



Duygularını gazetecilerle paylaşan Zeynep Hanim "Ne olduğunu anlayamadan kaybettik babamı. Her şey çok ani 15 gün içinde olup bitti. Acısı çok taze, hala anlayabilmiş değilim" dedi. Ödülü oğlu Ali'yle birlikte alan Zeynep Hanım, "Gurur verici bir geceydi. Çocuk ve gençler babamın en değerlileriydi. Onların bu ödülü vermesi beni çok mutlu etti. Eminim O da bir yerden bizi görüyordur" diye konuştu.

MELEK GİBİ VEFAT ETTİ BABAM

Zeynep Alasya, "Vefasızlık oldu mu?" sorusuna "Benim babam benim için çok değerliydi. Benim için sanatçı özelliği önemli değildi ve sadece babişkomdu. O yüzden taziyeye kim geldi kim gitti önemli değil. Gelende gelmeyende sağolsun. Arkadaşları, sanatçı dostları çok destek oldu. Allah herkese böyle acı çekmeden ölüm versin. Melek gibi vefat etti babam." diye cevap verdi.



Zeki Alasya'nın hayallerinin hiç bitmediğini söyleyen Zeynep Alasya, "Babam çocuk ruhlu bir adamdı. 100 yaşına kadar da yaşasa hayalleri hep olacaktı. Yarım kalan hayalleri mutlaka vardır ama içinde ukte kalmamıştır." dedi. Zeynep Hanım, babasının anılarını yaşatmak istediklerini belirterek, "Bir kaç projemiz var. Görüşme aşamasındayız. Özel eşyalarını sergileme gibi bir projemiz olacak.



Son olarak Zeynep Hanim babasının çok konuşulan dini inancı içinse "Yanlış anlaşılan şeyler vardı ve bazı art niyetli insanlar başka yere çekti bu konuyu. Hepimiz inançlı insanlarız. Babamın kalbindeki ilahi sevgiyi ben çok iyi biliyorum. " dedi.