Ankara Katliamı'ndan bir gün önce Twitter’dan “bomba Ankara’da patlayacak” tweet'i atan iki kişi bugün erken saatlerde gözaltına alınmıştı. Emniyet güçlerinin Twitter ile yaptıkları işbirliği bu kişilerin yerlerini ve kimliklerini tespit etmenin çok kolay olduğunu gösterdi.

Twitter üzerinden her gün binlerce tweet atarak muhalefet liderlerine, gazetecilere, Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaret, nefret söylemi, iftira, hedef gösterme gibi suçlar işleyen AK Trollere neden ulaşılmadığı ise "malum bir muamma."

Sözcü taşıdığı yayıncılık sorumluluğu gereği aşağıda örnekleri bulunan tweet'lerden hakaret içerenleri buzlayarak vermiştir, ancak bu suç delillerine savcıların ulaşması yalnızca bir tık uzaklığında.

AKP milletvekili Şamil Tayyar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yakın ilişkisi bilinen, 228 bin takipçili Alper Terzioğlu (@Murat_z06) Mustafa Kemal Atatürk'e ağır hakaretler içeren tweet'ler atmıştı. Hiçbir AKP'li bakan, milletvekili ise savcılığa bu duruma dair bir şikayet ve ya suç duyurusunda bulunmamıştı.



MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan kendisine da hakaret eden kullanıcının 17-25 Aralık yolsuzluk skandalındaki en önemli şüphelilerden olan Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in bu hesabın sahibi olduğunu iddia etmişti.

Ak Troll'lerin en başında gelen isimlerden bir diğeri esat ç. (@esatreis) isimli kullanıcı ise 7 Eylül tarihinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ağır hakaretler etmişti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nikah şahitliğini yaptığı ve “Ak trollerin başı” olarak bilinen Taha Ün, Sivas Katliamı’nın yıldönümünde Twitter hesabından şu mesajı paylaşmıştı: 

Taha Un HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı da tehdit etmişti.



26 Eylül'de Tunceli’de teröristlerle girdiği çalışmada şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in annesinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerine, sosyal medyadaki AK troller “hoşt”, “şahsiyetsiz” gibi hakaretlerde bulunmuşlardı...



Muhammed Feyzi Aygün isimli kullanıcı da yine siyasetçi, gazetecilere hakaretler yağdıran bir hesap...  Aygün'ün Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'nde tetkik hakimi olduğu ortaya çıkmıştı. Ülkeden sınırdışı edilen Azeri vatandaşı gazeteci Mahir Zeynalov'a küfretmişti.



The Economist'in Türkiye muhabiri Amberin Zaman da troll'lerin hakaret ve tehdit etmeyi alışkanlık haline getirdiği isimlerden...



 

Muhalif tavrıyla öne çıkan Atilla Taş da tehdit edilmişti... 

"Gazeteci" troll Cem Küçük Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ı tehdit etmişti.