Sözcü Plus Giriş

Manuka balı daha faydalı

Mideye sağladığı faydalarla tanınan Manuka balı pek çok hastalığın çözümünde etkisiyle biliniyor.

Güncellenme: 16:00, 10/02/2015
Manuka balı daha faydalı

Manuka balı bildiğimiz ballardan daha lezzetli ve daha faydalı bir bal olarak biliniyor.

Yeni Zelanda’ya özgü olan Manuka yaprakları, yerli halk Maoriler tarafından yüzyıllardır kullanılıyor. Bu yapraklarla hazırladıkların içeceğin ateşe, yaprakları ezerek hazırladıkları yağın da yaralara iyi geldiğine inanıyorlar.

Manuka, oldukça pahalı bir madde. Ancak manuka balının antibakteriyel özelliklerinin diğer ballara oranla çok daha fazla olduğu söyleniyor .

Antibakteriyel özellikleri diğer ballardan çok daha fazladır. Güneşe ve ısıya maruz bırakılsa veya seyreltilse de etkisi sabittir.

MİDE ÜLSERİNDEN KORUYOR

Mide ülserine neden olanlar başta olmak üzere yaraların enfekte olmasına neden olan bakterilere ve boğaz ağrısının sebebi bakterilere karşı çok etkilidir.

Yapılan araştırmalar yaraları iyileştirdiğini, cilt ülserlerine iyi geldiğini göstermiştir.

Antimikrobiyal ve antiviral özellikleriyle bilinir. Ayrıca bağışıklığı destekleyen antioksidanlar açısından da zengindir.

Bağırsak ve mide sorunlarına iyi gelir. Reflüyü azaltır ve sindirim sistemini iyileştirir.

EGZAMANIN DÜŞMANI

Akne ve egzamaya karşı etkilidir. Pek çok kişi hastalıklı bölgeye balı uygulayıp bir müddet beklettikten sonra fayda gördüğünü söylemektedir.

Yanıklara karşı etkili olduğu, ağrıyı ve yanma hissini aldığı bilinmektedir.

Diş plaklarını %35 oranında azalttığı ve diş eti kanamalarına iyi geldiği kaydedilmiştir.

Alerji ve sinüzite karşı da etkileri bilinmektedir. Semptomları %60 oranında azalttığı görülmüştür.

UYKUSUZLUK SORUNUNU BİTİRİYOR

Yüz maskesi olarak kullanıldığında güzelleştirir ve cildi canlandırır.

Uykusuzluk gibi sorunları olanların deri uykuya kolay geçmelerini sağladığı görülmüştür. Yatmadan önce süte katılarak içilebilir.

NASIL KULLANILIYOR?

Enfeksiyon, ısırık ve kesikler için cilde sürülerek uygulanıyor. Boğaz ağrıları ve sindirim sistemi için 1 kaşık yetiyor.

DİYABETİ OLANLAR DİKKAT

12 aylıktan küçük bebeklerde kullanılmamalıdır.Diyabet rahatsızlığı olanlarda tehlikeli olabilir. Manuka balının da çeşitleri bulunur. Tüketim miktarına dikkat etmek gerekiyor. Bal alerjiniz varsa kesinlikle tüketmeyin. Herhangi bir rahatsızlık için doktorunuz kontrolü haricinde kullanmamaya özen gösterin.