Sözcü Plus Giriş

Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, çocukların kilo kaybına yol açmadan ve aldıkları kalori azaltılmadan, yedikleri şeker miktarı düşürüldü. Amerikalı bilim insanlarının yaptığı araştırma, kilolu ve yaşları 9 ile 18 arasaında değişen 43 çocuk üzerinde gerçekleştirildi. Çocukların yiyecek menülerine pasta yerine patates eklendi ve 10 gününün sonunda çocukların hiç kilo kaybetmemelerine rağmen sağlık durumlarının daha iyiye gittiği belirlendi. Şeker tüketimlerini azaltmalarıyla çocukların “kötü kolesterol” seviyesinin yüzde 10,tansiyonlarınınsa yüzde 5 oranında düştüğü tespit edildi.

ŞEKER SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Şekerin sağlığa doğrudan zararlı mı olduğu yoksa şeker tüketilmesi sonucu alınan kilonun mu sağlığı bozduğu konusunda tartışmalar uzun bir süredir devam ediyordu. Bu son araştırmayla fazla şeker tüketiminin doğrudan sağlığı olumsuz etkilediği belirlenmiş oldu.