Fenerbahçe'ye yapılan silahlı saldırının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Demirören ve Kulüpler Birliği Başkanı Gümüşdağ arasında yoğun bir telefon trafiği yaşandı ve radikal bir karar alındı.

Bakan Kılıç, Demirören ve Gümüşdağ 'olağanüstü bir toplantı' yapılması konusunda görüş birliğine vardı. Buna göre Spor Toto Süper Lig'de yer alan 18 kulübün oluşturduğu Kulüpler Birliği Vakfı yarın İstanbul'da olağanüstü bir toplantı yaparak, artık silahlı saldırı boyutuna gelen fanatizme karşı alınacak önlemleri masaya yatıracak.

İlk olarak saat 13.00'te Bakan Kılıç ile Demirören ve Gümüşdağ bir araya gelecek. Saat 14.00'te de Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı başlayacak.

"ANİ KARAR ALMAK İSTEMİYORUZ"

Bu arada Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe’nin silahlı saldırıya uğradığı olayı değerlendirdi. Liglerin ertelenmesi de dahil her ihtimalin oluşabileceğini belirten Gümüşdağ, ani bir kararla daha büyük sıkıntılara sebebiyet vermek istemediklerini söyledi.

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Futbol Aktüel programına telefonla bağlanarak Fenerbahçe'nin silahlı saldırıya uğradığı olayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"HER TÜRLÜ İHTİMALİ DEĞERLENDİRİYORUZ"

Görüşmelerin devam ettiğini belirten Gümüşdağ, her türlü ihtimalin oluşabileceğini, ancak eylemin kimler tarafından yapıldığını görmeden ani bir kararla daha büyük sıkıntılara sebebiyet vermek istemediklerini söyledi.

Fenerbahçe’nin silahlı saldırıya uğradığı olayı değerlendiren Gümüşdağ, “Gerçekten çok vahim bir olay ve hepimiz büyük bir üzüntü içindeyiz. Bu sadece Fenerbahçe’ye değil, Türk futboluna zarar vermek isteyen bir provokasyon olarak görülmesi gereken bir olay. Dün akşamdan bu yana olayla ilgili telefon trafiğimiz devam ediyor. Bu olayı renklere bağlamak doğru değil. Tabii ki Fenerbahçe’nin yaşamış olduğu bu olay çok daha kötü de sonuçlanabilirdi, ancak bu bütün renklere yapılmış bir eylemdir. Türk futboluna verilen bir zarardır” diye konuştu.

"ÜZERİME DÜŞENİ YAPMAYA SÖZ VERİYORUM"

Olayı çok yakından takip ettiklerini bildiren Gümüşdağ, “Ruh sağlığı bozuk biri mi, bir taraftar mı, terör eylemi mi bilemiyoruz. Dolayısıyla bu konuda net bir bilgi gelmeden açıklama yapmam doğru değil. Herkesten isteğimiz ve arzumuz bugünü soğuk kanlı bir şekilde geçip, olayın netleşmesini bekleyip Türk futbolu adına üzerime ne düşüyorsa onu yapmaya söz veriyorum” dedi.

"ÖZEL GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR"

Liglerin ertlenmesinin gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Gümüşdağ, “Dün geceden bu yana özel görüşmelerimiz devam ediyor. Fakat bu eylemin kimler tarafından yapıldığını görmeden ani bir kararla daha büyük bir sıkıntıya sebebiyet vermek istemiyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Her ihtimal oluşabilir. Bugün akşam ya da yarın sabaha kadar olayın netleşeceğine inanıyorum. Neticeye göre de pozisyon almayı düşünüyoruz. Bu vahim olayı çok iyi irdelememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.