Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe - Trabzonspor maçı öncesi en çok merak edilen konulardan biri de hakem Bülent Yıldırım'ın sergileyeceği performanstı.

Eski hakem ve AMK Gazetesi yazarı Selçuk Dereli ile Merkez Hakem Kurulu(MHK) Eski Başkanı Mustafa Çulcu, Bülent Yıldırım'ın performansını AMK Spor'a değerlendirdi.

SELÇUK DERELİ: EN BÜYÜK HATASI MAÇI İADE ETMEMESİYDİ
Bülent Yıldırım karşılaşma öncesi olayların etkisi altında tedirgin maç yönetti. Kartlarını çok erken kullandı. Acele etti ve kart tercihlerinde hatalar yaptı. Penaltı beklenen pozisyonlardaki kararları doğruydu. Egemen'e kırmızı kart göstermemesi büyük hataydı. Ama bence en büyük hatası böyle bir telefon aldıktan sonra maçı iade etmemesiydi.

MUSTAFA ÇULCU:
Bu kadar baskı karşısında maçtan iyi çıktı. Çok koştu pozisyonlara yakın olmak istedi. Maçın gerginliğine engel olmak için basit temaslarda dahi faul çalarak oyunu kesti. Sarı kartları çok çabuk ve kolay çıkardı. Bazı sarı kartlarına katılmıyorum. Bunun en büyük sebebi de oyuna kızıştırmamak için disipline etmekti. Maçtaki en önemli pozisyon Egemen ile Aykut ‘un pozisyonu. Egemen’in tokatı var, Egemen ihraç edilmeliydi. Aykut da sarı kart görmeliydi. Kaleci Hakan’a gösterdiği kart zamandan dolayı değil Hakan’ın el kol hareketleridir. Gökhan – Yusuf mücadelesinde Gökhan’a sarı vermeliydi. Bu zorlu atmosferden başarıyla çıktı.