Anadolu 48. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada müşteki sanık Aziz Yıldırım ve avukatı hazır bulunurken, duruşmaya katılmayan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nu avukatı temsil etti.

"KULÜP AÇIKLAMASINA KATILIYORUM ANCAK HAKARET YOKTUR"

Duruşmada savunmasını yapan Aziz Yıldırım suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Hacıosmanoğlu bizim hakkımızda şahsi olarak açıklama yapmıştır. Benim kendisine yönelik şahsi bir açıklamam olmadığı gibi, iddianamedeki sözler kulübümüzün açıklamalarıdır. Bu açıklamalara katılıyorum ancak açıklamaların içeriğinde hakaret yoktur. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.

"ŞİKE İLE ÇALINAN KUPASININ...."

Yıldırım'ın ardından söz alan müşteki sanık Hacıosmanoğlu'nun avukatı Köksal Kızıltaş, "Müvekkilimin 'asker kaçağı' sözü hak arama mücadelesi içinde söylenmiştir. Yıldırım, daha önce çürük raporu alarak askere gitmemiştir. Buna rağmen cezaevinde tutuklu olduğu dönemde çıkan bedelli askerlik yasasından yararlanmıştır. Müvekkilim de bunu kastetmiştir. Karşı tarafın müvekkilimi şikayet etmesinin altında şike ile çalınan kupasının iadesi için yaptığı hak arama mücadelesini önlemeye yöneliktir. Şikayetçiyiz" dedi.

"TRABZONSPOR ŞİKE YAPMAMIŞ MI?"

Avukat Kızıltaş'ın bu sözleri üzerine Aziz Yıldırım sinirlenerek, "Şike diyorsunuz, ya mahkeme beraat kararı verirse ne yapacaksınız? Fenerbahçe şike yaptı diyorsunuz da Trabzonspor şike yapmamış mı" diye konuştu. Mahkeme, avukatların son savunmalarını yapması için taraflara süre vererek duruşmayı erteledi.

DAVALAR BİRLEŞTİRİLDİ

Anadolu 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, 2013 yılı Haziran ve Temmuz aylarında TRT Spor Kanalı'nda yayınlanan 'Basın Tribünü' adlı programda ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında Yıldırım'a hakaret ettiği gerekçesiyle 7 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Hacıosmanoğlu'nun bu sözleri üzerine Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü sitesinde 2013 yılı Haziran ve Temmuz ayında 'Zorunlu Açıklama' ile hakaret ettiği belirtilerek 7'şer aydan 4 yıl 8'er aya kadar hapis cezası istemiyle 2 ayrı dava açıldı. Savcılık suçların karşılıklı işlendiğini belirterek tüm davaların 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesini talep etti. Mahkeme talebi kabul ederek Yıldırım ve Hacıosmanoğlu'nu tek bir dosyada 'müşteki-sanık' olarak yargılıyor.

dı mı?"