Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Osmanlıspor'u Alper Potuk'un golü ile 1-0 mağlup etti. Maç boyunca pozisyon bulmakta sıkıntı çeken Fenerbahçe'de Alper Potuk, karşılaşmanın 51. dakikasında attığı muhteşem gol ile takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

Geçen hafta sahasında Galatasaray ile 1-1 berabere kalarak taraftarını üzen Fenerbahçe, Osmanlıspor deplasmanında sıkıntılı geldi. Caner Erkin'in sakatlığı, Nani'nin dinlendirilmek için İstanbul'da kalması, Vitor Pereira'yı zorunlu değişikliklere itti. Savunmanın solunda Hasan Ali Kaldırım'a şans veren Portekizli çalıştırıcı, sol açıkta da Alper Potuk'u oynattı.

İlk yarı tam bir orta saha mücadelesi gibi geçen karşılaşma, izleyenleri adeta uyuttu. Fenerbahçe, iyi kapanan rakibi karşısında pozisyon bulmakta zorlanırken, hızlı ataklarla gol arayan Osmanlıspor, son pasları veremeyince sıkıcı bir ilk yarı ortaya çıktı.

Benzer şekilde başlayan ikinci yarının hemen başında Alper Potuk, tamamen bireysel yetenekleri ile Fenerbahçe'yi öne geçirdi. Sol kanatta aldığı topla kaleye paralel ilerlemeye başlayan Alper Potuk, çaprazdan yaptığı plase vuruşla topu ağlara gönderdi.

Bu golün ardından Pereira, maç boyunca etkisiz olan Robin van Persie'yi oyundan alıp, Raul Meireles'i sahaya sürdü. İyice sahasına kapanan rakibi karşısında daha fazla hücum şansı yakalayan Osmanlıspor, bir türlü final paslarında başarı sağlayamayınca mücadele 1-0 sona erdi.