Felipe Melo’nun boşluğunu Ryan Donk ile doldurmaya hazırlanan Galatasaray’da sıra forvet transferine geldi.

Galatasaray’ın uzun süredir ilgilendiği Brezilyalı forvet Leandro Damiano, kulübü Santos’la olan sözleşmesini feshedip serbest kaldı. Kariyerine Avrupa’da devam etmek istediğini açıklayan 26 yaşındaki Leandro Damiao’nun menajeriyle temasa geçen sarı-kırmızılılar, ilk görüşmede olumlu sinyaller aldı. Kariyeri boyunca 18 kez Brezilya Milli Takım forması da giyen yıldız santrfor, son vuruşlardaki başarısı ve hava toplarındaki hâkimiyetiyle tanınıyor. Fenerbahçe’nin de listesinde olan Damiao ile Galatasaray Kaleci Antrenörü Taffarel’in yakından ilgilendiği biliniyor.Maddi koşullarda anlaşma sağlanması halinde sambacı, ikinci yarıda gollerini Galatasaray için atacak.

Teknik direktör Mustafa Denizli’nin takımda görmeyi çok istediği Mevlüt Erdinç, sezon başında gittiği Hannover’e uyum sağlayamadı. Sezon başından beri sadece 1 gol atabilen milli forvet, Galatasaray’a gelmeye çok hevesli. En büyük hayali Fransa 2016’da milli takım forması giymek olan Mevlüt, şu anki durumuyla bu hedefine ulaşamayacağını biliyor.Bu nedenle Galatasaray’a gelip, eski formuna ulaşmak isteyen Mevlüt için Alman ekibine, “Grosskreutz’u alın, Mevlüt’ü verin” önerisi yapıldı bile. Cimbom, Mevlüt’ü alırsa hem Grosskreutz’tan kurtulacak hemde forvet hattını güçlendirecek.

Sarı-kırmızılı ekibin gündemine gelen son isim Bundesliga ekiplerinden Augsburg’un Paraguaylı forveti Raul Bobadilla. Menajerler tarafından önerilen 28 yaşındaki oyuncu için Galatasaray nabız yoklamaya başladı. Bu sezon 21 resmi maçta 10 gol kaydeden 1.80 boyundaki futbolcu, güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor.Hamit Altıntop’un ikizi Halil Altıntop’un Bobadilla için olumlu referanslar verdiği ve Paraguaylı yıldıza Galatasaray’ı anlattığı iddialar arasında. Cimbom, ligde 3 gol atıp 3 asist yapan Bobadilla için Augsburg’a satın alma opsiyonlu kiralama teklifi sunmaya hazırlanıyor.