Gençlerbirliği – Beşiktaş

Beşiktaş, Gençlerbirliği deplasmanından Demba Ba ve Olcay Şahan'ın golleriyle üç puan çıkarmayı başardı ve zirve takibini sürdürdü. Gençlerbirliği - Beşiktaş maçına dair detaylar haberimizde. Gençlerbirliği 0 Beşiktaş 2 maçı özeti ve Beşiktaş'ın golleri haberimizde.

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup etti. Zirvedeki rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın haftayı galibiyetle kapatmasının ardından Ankara deplasmanında üç puandan başka bir düşüncesi olmayan Beşiktaş, maça tutuk başladı. İyi kapanan Gençlerbirliği savunmasını aşmakta zorlanan siyah-beyazlı ekip, pozisyon üretmekte sıkıntı yaşadı. Ev sahibi ekibin de hücumu düşünmemesi nedeniyle ilk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

GENÇLERBİRLİĞİ BEŞİKTAŞ MAÇI ÖZETİ İZLE LİG TV 

İkinci yarıya daha istekli başlayan Beşiktaş, özellikle Oğuzhan Özyakup'un çıkıp, oyuna Kerim Frei'nin girmesi ile şahlandı. Demba Ba'nın 69. dakikada serbest vuruştan attığı golle öne çıkaran siyah-beyazlılar, 77. dakikada Olcay Şahan ile farkı ikiye çıkardı. Bu golde asisti yapan Serdar Kurtuluş, etkili oyunu ile yeni transfer Daniel Opare'ye formasını kolay bırakmayacağını gösterdi.

Öte yandan Beşiktaş, son dakikada Pedro Franco'nun kırmızı kart görmesi ile maçı 10 kişi tamamladı.

Zorlu Gençlerbirliği deplasmanında aldığı üç puan ile şampiyonluk yarışındaki rakipleri ile puan farkının açılmasına izin vermeyen Beşiktaş, ligde ikinci sıradaki yerini korudu. Beş maç sonra mağlubiyetle tanışan Gençlerbirliği ise 10. sırada kaldı.

GENÇLERBİRLİĞİ BEŞİKTAŞ MAÇI KADROLARI


Stat: Ankara 19 Mayıs Stadı

Hakemler: Mustafa Kamilabitoğlu, Kemal Yılmaz, Adil Sinem

Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Hakan Aslantaş, Ahmet Çalık, Tosic, Halil İbrahim Pehlivan (Dk. 63 Uğur Çiftçi), Doğa Kaya, Gosso (Dk. 90 Çağrı Bülbül), Mervan Çelik (Dk. 60 Antal), Petrovic, Guido Koçer, Berat Tosun

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Adem Gülüm, Motta, Necip Uysal, Atiba, Gökhan Töre (Dk. 88 İsmail Köybaşı), Oğuzhan Özyakup (Dk. 63 Kerim Koyunlu), Olcay Şahan (Dk. 90+3 Atınç Nukan), Demba Ba

Goller: Dk. 69 Demba Ba, Dk. 77 Olcay Şahan (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 90 Franco (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 26 Halil İbrahim Pehlivan, Dk. 28 Gosso, Dk. 71 Doğa Kaya, Dk. 79 Ahmet Çalık, Dk. 87 Petrovic (Gençlerbirliği), Dk. 83 Necip Uysal (Beşiktaş)