demba ba

Beşiktaş Gençlerbirliği maç özeti ve maçın detayları haberimizde yer almaktadır. Gençlerbirliği 0 Beşiktaş 2 maçı gollerini izlemek isterseniz linke tıklamanız yeterlidir. Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 17. hafta kapanış maçında Gençlerbirliği ile Beşiktaş karşı karşıya geldi.Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 yenmeyi başardı.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan mücadelede Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup etti. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 69. dakikada Demba Ba ve 77. dakikada Olcay Şahan kaydederken, 90+1. dakikada Pedro Franco direkt kırmızı kart gördü. Bu sonucun ardından ligde Beşiktaş 38 puanla yeniden 2. sıraya yükseldi, Gençlerbirliği ise 22 puanla 10. sırada kaldı. Gençlerbirliği Beşiktaş maç özeti ve BJK Gençlerbirliği 2-0 golleri izleme linki aşağıdadır.

GENÇLERBİRLİĞİ BEŞİKTAŞ MAÇ ÖZETİ


GENÇLERBİRLİĞİ BEŞİKTAŞ MAÇI GOLLERİ İZLE LİG TV


İLK YARI

Karşılaşmının 11. dakikasında Doğa Kaya'nın hatalı pasında topla buluşan Motta'nın düşmesiyle meşin yuvarlak Hakan Aslantaş'ta kaldı. Bu futbolcunun Beşiktaş ceza alanının sağından sert ortasında Berat Tosun'un kafa vuruşunda top kale direğinin üzerinden auta gitti.

9. dakikada Gökhan Töre'nin Gençlerbirliği ceza alanının sağından yaptığı ortada Demba Ba'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin yanından auta çıktı.

32. dakikada Oğuzhan Özyakup'un Gençlerbirliği ceza alanının önünden şutunda top kaleci Ramazan Köse'de kaldı.

Rakiplerin çok fazla gol pozisyonu üretemediği maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI

47. dakikada Motta'nın Gençlerbirliği ceza alanının solundan yaptığı ortada iyi yükselen Demba Ba'nın kafa vuruşunda kaleci Ramazan Köse kale direğinin dibinden meşin yuvarlağı tokatlayarak kornere gönderdi.

53. dakikada Mervan Çelik'in Beşiktaş ceza alanının sağ çaprazından sert şutunda top kaleci Tolga Zengin'den oyun alanına geri döndü.

62. dakikada Guido Koçer'in Beşiktaş ceza alanı sağ çaprazından şutunda Tolga Zengin meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

63. dakikada Gençlerbirliği ceza alanında oluşan karambolde Demba Ba'nın vuramadığı top Atiba'da kaldı. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşunda ise meşin yuvarlak yandan auta gitti.

69. dakikada Beşiktaş, Demba Ba'nın attığı golle 1-0 öne geçti. Gençlerbirliği ceza alanı çizgisi önünde kazanılan serbest vuruşu kullanan Demba Ba yerden düzgün bir vuruşla kaleci Ramazan Köse'nin kapattığı köşeden topu ağlarla buluşturdu: 0-1

73. dakikada Antal'ın Beşiktaş ceza alanının sağından yaptığı ortada Berat Tosun'un gelişine vuruşunda top kale direğinin dibinden auta çıktı.

77. dakikada Serdar Kurtuluş, Gençlerbirliği ceza alanının sağında Gudo Koçer'den kaptığı topu bekletmeden ortaladı. Olcay Şahan, ceza sahası içinde gelişine yaptığı vuruşla Beşiktaş'ı 0-2 öne geçiren golü attı.

Beşiktaş 17. haftanın ve ilk yarının son maçında Gençlerbirliği'ni 2-0 yendi.

GENÇLERBİRLİĞİ: 0 - BEŞİKTAŞ: 2


Stat: Ankara 19 Mayıs
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Kemal Yılmaz, Adil Sinem

Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Hakan Aslantaş, Ahmet Çalık, Tosic, Halil İbrahim Pehlivan (Dk. 63 Uğur Çiftçi), Doğa Kaya, Gosso (Dk. 90 Çağrı Bülbül), Mervan Çelik (Dk. 60 Antal), Petrovic, Guido Koçer, Berat Tosun
Teknik Direktör: İrfan Buz

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Adem Gülüm, Motta, Necip Uysal, Atiba, Gökhan Töre (Dk. 88 İsmail Köybaşı), Oğuzhan Özyakup (Dk. 63 Kerim Koyunlu), Olcay Şahan (Dk. 90+3 Atınç Nukan), Demba Ba
Teknik Direktör: Slaven Bilic

Goller: Dk. 69 Demba Ba, Dk. 77 Olcay Şahan (Beşiktaş)
Kırmızı Kart: Dk. 90+1 Pedro Franco (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 26 Halil İbrahim Pehlivan, Dk. 28 Gosso, Dk. 71 Doğa Kaya, Dk. 79 Ahmet Çalık, Dk. 87 Petrovic (Gençlerbirliği); Dk. 83 Necip Uysal (Beşiktaş)

GENÇLERBİRLİĞİ BEŞİKTAŞ MAÇI SONRASI AÇIKLAMALAR


Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ise "Bir sihirli ana ihtiyacımız vardı. Demba Ba'nın golüyle o sihirli an oluştu" diye konuştu.

Çok mutlu olduklarını belirten Bilic, "Bunun birkaç sebebi var hem lige hem 2. yarıya deplasman galibiyetiyle başlamak her zaman çok önemlidir. Ligin en zor deplasmanlarından birini kazanarak başlamak çok daha önemlidir" dedi.

Hak ederek kazandıklarını ve karşılaşmanın tamamında üstün tarafın kendilerini olduğunu ifade eden Bilic, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İlk yarıda ev sahibine fırsat vermedik, pozisyon üretemesek de benim kişisel fikrime göre verilmeyen iki penaltımız vardı. Devre arasında 'tempoyu yükseltelim, daha çok tehlike yaratalım' dedik. Bunu da yaptık. İkinci yarının ilk 15 dakikası maçın akışının belirlendiği bölümdü, oyun orada koptu. Biz çok daha üstündük ama rakibimiz de pozisyonlar buldu ve o bölümde skor hala 0-0'dı. Geriye düşsek iş çok zor hale gelebilirdi. Üstünlüğümüzü koruduk. Bir sihirli ana ihtiyacımız vardı. Demba Ba'nın golüyle o sihirli an oluştu. Onun ardından ikinci gol geldi, üçüncü de gelebilirdi. Tamamen hak ederek 3 puanı aldık."

gençlerbirliği

Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy, "Gençleri geliştirip, performanslarında iniş çıkış planlamamak yanlış olur" dedi.

Şensoy, 2-0 kaybettikleri Beşiktaş maçının ardından düzenlenen basın toplantısına, ikinci yarı oynadığı futbol nedeniyle siyah-beyazlı rakiplerini tebrik ederek başladı.

Beşiktaş'ın derbi maçlarda karnesinin kötü olduğunu ancak 8 deplasmanda 7 galibiyet aldığını ifade eden Şensoy, siyah-beyazlı takımın sadece Kayseri Erciyesspor'a yenildiğini hatırlatarak, "Müthiş bir deplasman performansı. Diğer taraftan Gençlerbirliği de evinde yenilmiyordu. Bir nevi derbi maç olduğunu söyleyebiliriz. Bu gençlerle ilk devrenin son 9 maçında sadece Trabzonspor yenilgimiz vardı. Onlarla hem gelişimi sağlamak hem de böyle bir performans yakalamak kolay değildi" diye konuştu.