ALİ CAN YAYCILI / AMK SPOR

4 büyüklerden Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un rakiplerini 2-1'le geçtiği haftada tek puan kaybeden Galatasaray oldu. TT Arena’da Bursaspor’u ağırlayan sarı-kırmızılı takım sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılınca 1 puana razı oldu ve şampiyonluk koşusunda yara aldı.

ZİRVE CARDOZO VE FERNANDAO’NUN
Şampiyonluk yarışı kadar nefes kesen bir başka yarış da gol krallığı… Trabzonsporlu Oscar Cardozo ve Bursasporlu Fernandao’nun 12 golle zirvede olduğu yarışta bu isimleri 11’er golle Galatasaraylı Burak Yılmaz ile Akhisar Belediyesporlu Gekas takip ediyor. 5. Sırada ise Beşiktaş’ın yıldız futbolcusu Demba Ba yer alıyor…

GEKAS 473 DAKİKADA GOL ATAMIYOR
Lige iyi bir başlangıç yapan Akhisar Belediyespor’a attığı gollerle katkı veren Gekas, bu performansıyla Avrupa’daki en iyi gol ortalamasına sahip futbolcular listesinde ilk 10 sırada yer almıştı. Ancak ligde en son golünü 13. haftadaki Gençlerbirliği maçının 67. dakikasında kaydeden Gekas, o müsabakadan sonra çıktığı 5 lig maçında gol sevinci yaşayamadı. Yunan golcü Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Eskişehirspor ve son olarak Balıkesirspor karşısında gol atamadı. Gekas, Akhisar Belediyespor’da gol bulamadığı en uzun süresini geçiriyor.

İŞTE LİSTE
12 gol: Fernandao - Cardozo
11 gol: Burak Yılmaz - Gekas
10 gol: Demba Ba
8 gol: Muhammet Demir - Semih Şentürk
7 gol: Da silva - Volkan Şen