İngiltere Premier Lig’de yeni yıla liderlik koltuğunda giren Arsenal’de Mesut Özil, sergilediği futbol ve yaptığı asistlerle adından en çok söz ettiren futbolcu oldu. Bu sezon toplam 16 asiste ulaşan Türk asıllı Alman futbolcu, 2015 yılını da 20 asistle tamamladı.

Uzun yıllar sonra Arsenal’in ilk kez şampiyonlukta bu kadar iddialı olmasında büyük pay sahibi olan Mesut Özil, önemli bir başarıya daha imza attı. Takımın efsane ismi Thierry Henry’nin 2003 yılında yaptığı 19 asistlik performansını geride bırakan yıldız futbolcu, yılın ikinci yarısında 5 asist daha yapması durumunda kulübün tarihine bir kez daha adını yazdırma başarısı gösterecek.

Mesut Özil’in başarısı sadece kulüp değil, İngiltere Premier Lig rekorlarını da alt üst ediyor… David Beckham, Eric Cantona, Robert Pires, David Silva, Steven Gerrard, Juan Mata, Cecs Fabregas, Frank Lampard, Dennis Bergkamp, Didier Drogba gibi isimleri yıl içinde yaptığı asist sayısında geri bırakan Alman orta saha oyuncusu, bir sezonda en fazla asist yapan oyuncu olma yolunda ilerliyor.

Premier Lig’de bir sezonda en fazla asist yapan oyuncu olan Thierry Henry’yi (20) geride bırakmaya çok yakın olan Mesut Özil, bir yıl içinde en fazla asist yapan oyuncu olma başarısını ise şimdiden yakaladı. Sezonun sadece ilk yarısında yaptığı 16 asistle Eric Cantona’nın bir sezonda yaptığı sayıyı yakalayan 27 yaşındaki futbolcunun önünde 18 asistle Cesc Fabregas ve Frank Lampard ile 20 asistle Thierry Henry bulunuyor.

Mesut Özil, eğer ligin ilk yarısındaki performansını devam ettirebilirse, kırılması güç bir rekora imza atacak hem de İngiltere Premier Lig’in unutulmaz isimleri arasında adını yazdıracak.