amkspor.com / DIŞ HABERLER

Transfer sezonuna fırtına gibi giren ve takımı neredeyse baştan aşağı değiştiren Fenerbahçe, dur durak bilmiyor.

Yeni teknik direktörü Vitor Pereira'nın raporu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Dirk Kuyt, Mert Günok, Bekir İrtegün, Emre Belözoğlu, Egemen Korkmaz, Pierre Webo, Selçuk Şahin ve Emmanuel Emenike ile yollarını ayırmış, Souza, Simon Kjaer, Fernandao, Şener Özbayraklı, Fabiano, Abdoulaye gibi isimleri aldıktan sonra dünya yıldızlarını yönelmişti.

İlk olarak Manchester United'dan Nani'ye imza attıran Fenerbahçe, daha sonra Robin van Persie transferinde büyük yol kat etmiş, hatta Hollandalı yıldızı İngiltere'de sağlık kontrolünden geçirmişti. Van Persie ile sözleşme imzalamaya yakın olan sarı-lacivertlilerin yöneticisi İlhan Ekşioğlu, orta sahaya da takviye yapılacağını taraftara müjdelemişti.

O İSİM BELLİ OLDU

Pereira'nın orta sahada hem savunma hem de hücum yapabilecek bir oyuncu daha istemesi sonrasında harekete geçen Fenerbahçe yönetimi, aradığı ismi İngiltere'de buldu.

Chelsea'de forma giyen John Obi Mikel ile ilgili nabız yoklayan sarı-lacivertlilerin, transferi bitirmeye çok yakın olduğu iddia edildi. İngiliz basınında birçok haber, Obi Mikel ile Fenerbahçe'nin anlaştığı ve Chelsea ile pazarlıkların başladığı yazıldı.

Dokuz sezondur Chelsea kadrosunda yer alan Obi Mikel, orta sahada dinamik yapısıyla dikkat çekiyor.

İngiliz ekibinde yeterli süre alamadığı için mutsuz olan 28 yaşındaki Nijeryalı yıldız, geçtiğimiz sezon çıktığı 26 maçta 1 gol atarken 1 de asist yapmıştı.