amkspor.com / DIŞ HABER

Bir sahibi intihar eden, sonraki sahibi de kayalıklardan düşerek esrarengiz bir şekilde kaybolunca adı 'Lanetliler Villası'na çıkan malikanenin yeni sahibi Sampdoria forveti Samuel Eto'o oldu.

Sezon başında Everton'dan ayrılarak İtalya Serie A takımlarından Everton'a transfer olan Samuel Eto'o, 'lanetli' olarak ün yapan Portofino koyundaki villayı satın aldı.

Kayaların eteğine inşa edilen üç katlı, bin metrekarelik, 30 odalı villa, sahiplerinin başına gelenler yüzünden uzun süredir müşteri bulamıyordu. 19’uncu yüzyılın sonunda villayı inşa eden İngiliz Kont Henry Herbert’ın torunu kayalıklardan atlayarak intihar etmişti.

Villanın son sahibi Kontes Vacca Agusta ise 2001’de aynı yerden denize düşmüş ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Bir ara yıllık 170 bin Euro’ya kiralanan villada kiracılardan birinin çocuğu da balkondan düşüp ölünce villayı satın almayı düşünen İtalya Başbakanı Berlusconi bile korkup vazgeçmişti.

Villayı 1874 yılında eski mısır bilimcisi Rab Carnarvon tarafından yaptırıldığı biliniyor. Carnarvon'un, ünlü mısır firavunu Tutankhamun'un mezarını keşfettiği ve bu yüzden lanetlendiği iddia ediliyor. Carnarvon'un bu villanın yapımından sonra böcek ısırığıyla ölmesi iddiaların güçlenmesine neden oluyor.

16_61636_immagine_obig