“Bazen diyorlar; “Zeki ile Metin tekrar bir araya gelseler bir şeyler yapsalar” bir şeyler yapmaya kalksak ne olacağını üzülerek söyleyeyim; oynamaya başladığımızın 3.günü yasaklanırız, başımıza gelmedik bela kalmaz. Bugün bu şartlarda; ülke yöneticilerinin tiyatroya, sinemaya, özgür iradeye böyle bir tavırla yaklaştığı bir ortamda, ülke gerçeklerini ne kadar eleştirebilir ve nasıl ortaya koyabilirsiniz? Maalesef mümkün değil.

Dünya’nın hiçbir tarafında sansürsüz özgürlük yoktur, çocuklarımızı gençlerimizi korumak adına sansür uygulanmalıdır. Sadece cinsellik için değil, örneklerle gördüğümüz gibi vahşet sahneleri için de kaçınılmaz olmalıdır.

“HAYATIMIZ KAYDIKÖY’DE GEÇERDİ”

Bizim hayatımız Fenerbahçe Stadı’nda geçerdi. Belli bir yaşa kadar Fenerbahçe’nin hiçbir maçını kaçırmadım. Zamanla Fenerbahçe aşkı, renk aşkı, oyunculara aşk yerini başka hiçbir aşka bırakmayacak şekilde insanı zapt ediyor sanırım fanatizm dedikleri şey de bu. Kendim gözüm kapalı fanatik olmama rağmen ve başarısızlıklarımızda da objektif düşünebilmeme rağmen tabir-i caizse “hasta bir Fenerbahçeli” oldum.

“STADIMIZ AVRUPA’NIN EN İYİLERİNDEN”

Sayın Aziz Yıldırım’ın başa geçmesinden sonra giderek katlanan başarılar; bunlar yalnızca Futbol Takımın aldığı başarılar değil, diğer branşlardaki ve kurumsal yapıdaki başarılar da rakiplerin hayal ettiği şeylerin rahatlıkla hayata geçirilmesi idi. Bunun en güzel örneği bugünkünden evvelki stadımızın yenilenmesi. Bugünkü stadımız Avrupa’nın en iyi stadyumlarından bir tanesi. Bu kadar başarılı bir iş adamlığı ve bu kadar başarılı bir organizasyon kabiliyeti olamaz. Hal böyle olunca pek tabii bunlar beraberinde daha büyük düşmanlıkları hasetleri de getirdi.

“BİZİ TAHRİK ETMELERİNE MÜSAADE ETMEYİN”

Kadınların ve çocukların maçları dünyada bir örneğini olmayan ve bana göre bir dünya rekoru olan bir katılımla izlemesinden çok gurur duyuyorum. Tek isteğim; artık erkeklerin de izleyebileceği bir noktaya gelmek. Bu noktaya geldikten sonra ise en büyük gücümüz olan taraftara şu çağrıyı yapıyorum; yanlış yapmayınız bizi esarete mahkum etmeyiniz bizi tahrik etmelerine müsaade etmeyiniz. Ben maçlarımızı ka