Android telefonunuzun arka kamerasını genellikle önemli anlarınızı kaydetmek ya da anı olarak saklamak istediğiniz anlarınızı ölümsüzleştirmek için kullanıyorsunuz; ancak kameranız bir kaç uygulama ile bundan daha fazlasını yapabilir.

tr.fobito.com’un hazırladığı bu listede, telefonunuzun kamerasını fotoğraf çekmek dışında belge taramak ya da QR kodları okumak için kullanabileceğiniz en iyi ve belki de en kullanışlı Android uygulamalarını bulacaksınız.

CamScanner
Telefonunuzun kamerasını bir tarayıcıya dönüştüren bu uygulama sayesinde notlarınızı ya da yazılı tüm dokümanlarınızı tarayıp düzenleyerek dijital ortama aktarabilir ve PDF dosyası olarak Google Drive ya da Dropbox gibi bulut depolama hesaplarınıza atabilirsiniz.
Dilerseniz OCR uygulaması ile birlikte dijital metin olarak da kayıt yapmanıza imkan veren bu uygulama özellikle saklamak istediğiniz dosyalarınız için çok kullanışlı.

Office Lens
Kağıt ya da beyaz tahta üzerindeki metinleri tarayarak PDF dosyasına dönüştürebildiğiniz bu uygulama ile dilerseniz kaydetmeden önce dosyalarınızı okunabilirliğini de artırabilirsiniz.
Dosyalarınızı OneNote ya da OneDrive uygulamalarını kullanarak da açmanıza imkan veren bu uygulama office dosyalarınız için en büyük yardımcınız olacak.

CamCard Free
Ücretsiz bir uygulama olan CamCard, kartvizitler üzerindeki tüm bilgileri tarayarak telefonunuzda saklamanıza imkan veriyor.
Bu uygulama sayesinde yanınızda karvizit taşıma derdini de bitirmiş oluyorsunuz.

Google Çeviri
Son gelen güncelleme ile fotoğraf çekmeden de görüntü üzerinden anlık çeviri verebilen Google’ın çeviri uygulaması sayesinde kamerayı bir metne doğrultmanız, çevirisini görüntülemeniz için yeterli.

Redlaser Barcode & QR Scanner
Dünyanın en büyük e-ticarat ağı olan e-bay’in yayınladığı ücretsiz bir uygulama olan RedLaser Barcode and QR Scanner, en yaygın kullanılan QR kod okuyucu uygulamalardan da biri.