Bazılarımız bütçemizi kontrol etmek için ya da gelir gider kalemlerimizi takip etmek için defterler harcayıp tablolar çiziyoruz. Evet bu tablolar çok işe yarıyor ama aynı işlemi hem daha kolay hem de daha pratik şekilde akıllı cep telefonunuza yüklediğiniz bir uygulama ile yapabileceğinizi biliyor musunuz? İşte tr.fobito.com’un derlediği iPhone ve Android bütçe uygulamaları listesi...

Spending Tracker
Harcalamalarınızı takip etmenizi sağlayan bir uygulama olan Spending Tracker ile gelir - gider dengenizi koruyabiliyor ve kişisel bütçe yönetiminizi sağlayabiliyorsunuz. Spending Tracker uygulamasının hem iPhone hem de Android sürümü bulunuyor.

Akche
IdeaLabs tarafından geliştirilen Akche uygulamasını kullanarak gelir - gider dengenizi kontrol edebiliyorsunuz. Ekstra özellikleri sayesinde verilerinizi Excel'e aktarabilir, Onedrive'a yedekleyebilir, belgelerinizi mail ile paylaşabilirsiniz. Akche uygulamasının Windows Phone sürümü bulunuyor.

HesapKitap
Borç verilerinizi de girerek detaylı bir hesap dökümü oluşturabildiğiniz HesapKitap uygulaması da bütçe kontrolü ve harcama takibi konusunda işinizi çok kolaylaştıracak uygulamalardan biri. Hesapkitap uygulamasını hem Android cihazlarında hem de iPhone'da kullanabilirsiniz.

Home Budget
Home Budget ( Ev Bütçesi) ile gelir-gider dengenizi kolayca sağlayabilir, mali durumunuz hakkında ayrıntılı raporlar oluşturabilirsiniz. Birçok dilde hizmet veren Home Budget'ta Türkçe dil seçeneği de mevcut. Home Budget uygulamasının hem iPhone hem de Android sürümü bulunuyor.
Arabam
Aracınıza ait bakım ya da akaryakıt masrafları gibi harcamalarınızın dökümünü oluşturabildiğiniz bu uygulama ile araç masraflarınızı kontrol altında tutarak tasarruf sağlayabiliyorsunuz. Arabam uygulamasının hem iPhone için hem de Android cihazları için sürümü bulunuyor.

Money Lover
Bu uygulama size bütçenizi yönetmenizde ve harcamalarınızı izleyebilmenizde yardımcı olur. Gelir ve giderlerinizi girerek bütçe kontrolü yapabileceğiniz Money Lover finansal takvim gibi davranarak borçlarınızın ödemesini size hatırlatır.