Günümüzün neredeyse tüm teknolojileri ve araç - gereçlerinin gözde ve trend özellikleri arasında “doğa dostu”, “çevreci”, “yeşil enerji”, “doğayla barışık” olmak gibi unsurlar yer alıyor ve her geçen gün daha fazla insan doğa dostu teknolojilere yöneliyor ya da çevreci programlara dahil oluyor.

Sizler de akılı cep telefonunuz ya da tabletiniz aracılığı ile çevrenin yeşillenmesine direkt olarak katkıda bulunmasanız da bazı iPhone ve Android uygulamaları ile çevre bilincinizi artırabilir ya da bir vejetaryen iseniz diyetiniz için en uygun yemekleri seçebilirsiniz.
tr.fobito.com’un hazırladığı listede en çevreci ve en yeşil iPhone, Android uygulamaları bulacaksınız.

BrainyCO2
Benzin, doğaz gaz ya da elektrik gibi kaynakları kullanarak açığa çıkardığınız karbondioksit miktarını ölçmenize yarayan iPhone uygulaması BrainyCO2 uygulaması ile daha bilinçli bir enerji tüketim programı hazırlayabilirsiniz.

Green Tips
Doğa, çevre ve sağlık gibi başlıklarda toplanmış pek çok ip ucu içeren Green Tips Android uygulaması, sadece İngilizce dil desteğine sahip olan ve son derece bilgilendirici bir uygulama.

Fuel Calculator
Kişisel bir otomobili olanlar için son derece kullanışlı olan Fuel Calculator uygulaması, aracınızın gideceğiniz mesafede ne kadar akaryakıt tüketeceğini ve bunun masrafını hesaplamanıza yardımcı olarak tasarruf yapmanızı da sağlayabilir. Hem iPhone da hem de Android play.store'da benzer uyfulamalar bulunmaktadır.

I’m Hungry Vegetarian Recipes
Bu ücretsiz Android uygulaması sayesinde son derece lezzetli bir vejetaryen diyetine sahip olabilirsiniz.

Vegetarian Recipes
Türkçe dil desteği de bulunan bir diğer vejetaryen yemek tarifleri uygulaması olan Vegetarian Recipes ile birbirinden güzel vejetaryen sofralar kurabilirsiniz.

Vegetable Gardening Guide
Bahçıvanlar veya kendi meyve veya sebzelerini yetiştirmek isteyenler için bir rehber uygulama Vegetable Gardening Guide'yi ücret ödeyerek kullanabilirsiniz.