24 Eylül'de raflardaki yerini almadan önce FIFA 16'nın yeni oyun özelliklerini, oyun mekaniğindeki değişiklikleri keşfetmek için ilk fırsat 8 Eylül'de yayınlanacak FIFA 16 demo olacak. FIFA 16 ile birlikte oyunu PC, Xbox One ve Playstation 4'te tamamen Türkçe metinlerle ve Türk Süper Lig'inin 18 lisanslı takımıyla oynanabilecek.

Santra: Hemen sahaya çıkıp bir maç yapın. PC, xbox one veya PS4'te, FIFA 16 Demo'ya ilk olarak El Clasico'yla başlayacaksınız: Real Madrid C.F. evinde FC Barcelona ile karşılaşıyor olacak.

FIFA Ultimate Team DRAFT: İşte yepyeni bir oyun modu: FUT Draft. Dikkatli tercihler yaparak kadronuzu oluşturun ve sahaya çıkıp offline maç yapın.

FIFA Antrenör: FIFA 16'da herkes daha yüksek bir düzeyde mücadele edebilecek. Santra veya FUT Draft oynarken yeni ipuçları almak için, yeni bir bağlamsal antrenman sistemi olan FIFA Antrenör'ü kullanın.

Yeni Beceri Maçları: Maçlar yüklenirken altı yeni beceri oyununu deneme şansına sahip olacaksınız.

Bundesliga Yayın Sunumu: PC, Xbox One, ve PS4'te, Borussia Mönchengladbach'ın BORUSSIA-PARK'ta Borussia Dortmund'u konuk ettiği maçın özgün maç yayını grafiklerini göreceksiniz.

En İyi Takımlar
Demoda üst düzey 10 kulüp takımının yanı sıra iki kadın futbol takımı da bulunuyor; bunlardan biri de Dünya Şampiyonu ABD Kadın Milli Takımı.

Kulüpler:
FC Barcelona
Borussia Dortmund
Borussia Mönchengladbach
Chelsea FC
Inter Milan
Manchester City
Paris Saint-Germain
Real Madrid C.F.
River Plate
Seattle Sounders

Kadın Milli Takımları:
Almanya
ABD

Stadyum Seçenekleri
FIFA 16 Demo'da BORUSSIA-PARK ve CenturyLink Field statlarında ilk kez oynama şansını da yakalayacaksınız. Real Madrid’in mabedi Santiago Bernabeu da statlar arasında yer alıyor.