Türkiye’den toplam 15 ilden 33 müzisyen lisenin finalde yarışacağı Vodafone FreeZone 18. Liselerarası Müzik Yarışması’nda bir ilk de gerçekleşecek. Bu yıl ilk kez uluslararası ölçek kazanan yarışmada farklı ülkelerden 5 lise de yarışacak. İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılacak 9 Mayıs’taki finalin sürprizi olarak ise sahnede pop müziğinin dev isimlerinden Nilüfer olacak.

Vodafone Türkiye’nin gençlik markası Vodafone FreeZone’un sponsorluğunda, Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğinde End Productions tarafından düzenlenen Türkiye’nin en büyük müzik etkinliği Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması, bu yıl yurtdışına açılarak, farklı ülkelerden gençlerin müzikle buluştuğu uluslararası bir platform haline dönüştü. Yarışmanın 9 Mayıs’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek finalinde; Almanya, İtalya, Macaristan, Lübnan ve Malta olmak üzere 5 ülkeden gelen gençler de ilk kez açılan uluslarası kategoride yarışacak.

Finalin bir diğer sürprizi ise Türk pop müziğinin önemli ismi Nilüfer olacak. Bir lise müzik yarışmasında birinci olarak sanat hayatına başlayan ünlü şarkıcı Nilüfer, finalde sahne performansı sergileyerek gençlere ilham verecek. Ayrıca Yılın Umut Veren Şarkıcısı ödülünü son dönemde büyük başarı yakalayan Edis alıyor olacak.

15 İLDEN LİSELİLER

Vodafone FreeZone 18. Liselerarası Müzik Yarışması’nın Türkiye elemelerinde 385 lise yarıştı ve toplam 2000 öğrenci müzikteki yeteneklerini sergiledi. Ankara, İzmir ve İstanbul’da yapılan eleme değerlendirmeleriyle Ağrı, Ankara, Aydın, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Malatya, Manisa, Muğla, Osmaniye, Samsun ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilden 33 lise finalde yarışmaya hak kazandı.

Genç yetenek Ece Mumay da finallerde Vodafone FreeZone Sahne’de özel performans sergileyecek.

Hayallerini gerçekleştirmek isteyen liseliler, bu yıl para ödülünün yanı sıra tam teçhizatlı bir müzik stüdyosunu okullarına kazandırmak için de yarışacak. İcra dalında finale kalan toplam 15 ilden 29 lisenin öğrencileri, birinci olarak okullarına Vodafone desteğiyle bir müzik stüdyosu kazandırmak için yarışacak. Bu yıl ilk olarak verilen para ödüllerinde İcra kategorisinde birinci gruba 10.000 TL, ikinci gruba 7500 TL ve üçüncü gruba 5000 TL para ödülü verilecek. Orkestra ve sahne performansı dallarında birinci grup 6000 TL ödül alırken ikinci 4000 ve üçüncü 2000 TL ödüle hak kazanacak. Bireysel kategoriler olan kız solist, erkek solist, enstrüman ve beste dallarında birinci olan liseliye 3000 TL, ikinciye 2000 TL ve üçüncüye 1000 TL para ödülü dağıtılacak. Beste kategorisinde bu yıl üç büyük ilden toplam 5 lise yarışacak.

Yarışma ayrıca başarılı liseli gençler için eğitim fırsatları da yaratmaya odaklanıyor. Bu yıl ilk kez yarışmada üstün başarı gösteren iki öğrenci İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden karşılıksız eğitim bursu kazanacak. Yarışma için ayrıntılı bilgiye www.vodafonefreezone.com adresinden ulaşmak mümkün.