Genellikle Android işletim sistemine sahip olan telefonların varsayılan uygulama mağazası Google Play Store, ilk ve en çok tercih edilen uygulama indirme alanıdır ancak tek seçenek değildir.

Telefonunuzun güvenlik ayarlarından “Bilinmeyen Kaynaklara İzin Ver” seçeneğini aktif hale getirerek bu mağazalardaki uygulamaları telegonunuza yükleyebilirsiniz ki kimi zaman uygulamaların fiyatları Google Play Store'a göre daha makul olabiliyor.

tr.fobito.com’un bu listesinde bulabileceğiniz Google Play Store’a alternatif olabilen uygulama mağazalarından, dünyada en yaygın kullanılan 5 tanesini derledik.

Amazon App for Android
Ülkemize hizmet sunmayan dünyanın en büyük e-ticaret ağı Amazon’un uygulama mağazasından ücretli ve ücretsiz binlerce uygulama mevcut ve ticaret devi Amazon, her gün bu bir adet ücretli uygulamayı ücretsiz olarak sunuyor.

Bunun yanı sıra ülkemizde sadece APK olarak kurabildiğiniz bu market uygulamasında Amazon’un kütüphanesinin de yardımı ile dev bir kitap ve müzik arşivi yer alıyor.

GetJar
Facebook entegrasyonu ile beğenile uygulamaları ön plana çıkartan GetJar, uçsuz bucaksız bir uygulama mağazası ve üstelik Google Play Store’dan alışık olduğunuz kategori sistemi ile aradığınızı bulmanızı çok kolaylaştırıyor.

Mobogenie
Bolca duvar kağıdı ve zil sesini de barındıran bu marketin İçinde bulundurduğu uygulamalar Google Play Store’dan çok farklı değil; ancak Mobogenie’nin akıllı yorum sistemi, aradığınız ya da ihtiyacınız olanı daha raht bulmanıza imkan veriyor.

SlideMe
Tüm uygulamaların manuel olarak test edildiği, son derece güvenli olan bu marketin çok aktif bir kullanıcı kitlesi bulunuyor. Bu nedenle oylamaları ve kullanıcı yorumlarını okuyarak ihtiyacınız olan ve işinize en çok yaraycak uygulamayı rahatlıkla bulabilirsiniz.
Bu market de sadece APK olarak ekleyebilecekleriniz arasında

F-Droid
Özgür yazılımı destekleyen, açık kaynak kodlarından yana olan bu market, diğer uygulama marketlerinin çok haz etmediği bir sistem olan bağış sistemi ile yürüyor.