Merhaba Arkadaşlar;

Türkiye Cumhuriyet’inin doğum gününü her şeye rağmen, tüm gün coşku ve neşesiyle kutlayacağız. Tam da  bu kutlama yapılırken, Türkiye yeni bir Güneş Döngüsüne girecek. Güneş dönüşü haritalar sadece bireysel bazda değil, Ülkelerin doğum haritaları üzerinden de okunabilmektedir.  Güneş dönüşü haritalar sadece bir senelik süreç için geçerlidir. Bir senelik dönemde ne tarz konuların ne şekilde gündemde olacağına ilişkin bilgiler vermektedir.  Bakalım Türkiye’nin yeni yaşı ne gibi olaylara gebe, ne gibi durumlar meydana gelebilir, hangi alanlar canımızı sıkabilir, hangi alanlar yüzümüzü güldürebilir. Aşağıdaki resim Türkiye’nin yeni Güneş Döngüsü haritasıdır… Tüm analizler bu harita göstergeleri üzerinden yapılacaktır.

dincer-guner-ic

 

Bu sene Güneş Dönüşü haritasında 29 Derece Başak burcu yükselmekte.  29 Dereceler astrolojide “Anaretik Derece” dir.  Bununda sebebi her burcun son 3-4 derecelerini Satürn ve Mars gibi kötücüller yönetir. Hem de 29 dereceler “Sıkışıp kalma” dereceleridir.  Bir şey bitmeye yakın ama henüz bitmemiş, hem de yeni bir serüvene başlamaya yakın ama daha başlayamamış.  29 Derece başak burcu olduğundan dolayı, Başak burcunun sembolize ettiği konuların bu sene bizi zorlayacağını, kötücül çalışabileceğini göstermekte. Başak burcu “Sağlık, bilgi depoları, tarım, tarım ürünleri, işçiler, emekçiler, eleştirmenler, sendikalar, eczacılık, ilaçlar” genel tema olarak bu alanlarda bir şeyleri bitirmek için girişimlerde bulunma fakat tamamlayamama, yarım kalma, bu alanlardan zarar görmeye” işaret etmekte.  Başak burcu Türkiye’nin ana haritasına göre 3. Evine denk düşmekte. Bu da haberleşme, iletişim, medya, ulaştırma, televizyonlar, gazeteler,  internet gibi konuları gösterir. Karşımıza 29 Derece çıktığından dolayı, yine bu alanlarda var olan sistemi bitirmek için girişimde bulunup yeni bir sistem kurma çabası ama hepsinin yarım kalması demektir. Medya-yayıncılık alanına yapılan baskılarda buna paralel olarak artacaktır. Bu bir sene içinde, basın-yayın, medya da çalışan kişilerin sıkça gözaltına alınması, hapse düşmesi söz konusu.   29 Derece başakta “Apollo” Astreoidi bulunmakta. Bu asteroid aşırıya gitmeyi, fazlaca idealize etmeyi, geçmiş deneyimlerden ders alamamaya işret eder.  Bu da demek oluyor ki, bu sene Başak burcunun ve Türkiye’nin 3. Evin temsil ettiği; eğitim, iletişim, medya, yazarlar, eleştirmenler, köşe yazarları, gazeteler, dergiler, yayıncılık konularında ”Aşırı” davranışları daha sık görebiliriz. Gerçi İpek-Koza grubuna, Kanaltürk binasına yapılan baskın, canlı yayın esnasında yayınların durdurulması, ekranların zorla karartılmasından daha da aşırı neler olabilir, izleyip göreceğiz. Özellikle de bu sene Satürn’ün 3. Evde yer almasında dolayı 29 Kasım – 29 Aralık ve önümüzdeki sene Ağustos-Eylül arası.

Güneş ise bu sene güneş dönüşü haritasının 2. Evinde yer almakta. Güneş bir sene boyunca ülkenin odaklanacağı konuları, sürekli gündeminde, merkezinde yer alacağı konuları gösterir. 2. Ev ise, ekonomik her türlü faaliyet, kazançlar, para ile ilişkili her türlü konu, bankalar, hisse senetleri, likit akışı gösterir. Demek ki ülkece bu senenin odak noktamız para, ekonomi ile ilgili konular, ülkenin maddi kazançları üzerine olacak. Ekonomik anlamda dengeye ve istikrara oturtmak için bu sene çok çaba sarf edileceğine işaret etmekte. Akrep krizlerle, değişim dönüşümle, sistemin değişmesi ile ilişkilidir. Ekonomik anlamda bu bir krizin işareti fakat bunun 29 Mart itibari ile de düzeleceğine, ekonomik anlamda toparlanmaya başlayacağımıza işaret etmekte. Fakat 29 Mart’a kadar ekonomik anlamda istikrar yakalamak epey zor. Bu sene ekonomik anlamda büyük bir sistem değişimi söz konusu. Bu süreçte bankalar için de zor bir dönem. Bankalara baskınlar, denetlemeler, yaptırımlar olabilir. İşin içinde akrep olduğundan dolayı, gizli bir takım paralar, gizli kasalar,  gizli servetler ve bunların ortaya çıkması söz konusu. Bakalım kimlerin kirli çıkınları ortaya çıkacak.

dincer-guner-sli88

Bu sene Ay’da boğa burcunda ve haritanın 9.evinde yer almakta, Algol ile yan yana. Ay duygusal güvence ihtiyacını, bizi duygusal anlamda etkileyecek konuları gösterir.  Şimdi bu sene Ay’ın Algol ile yan yana olması pekiyi bir işaret değil. Çünkü Algol yıldızı, bela, uğursuzluk, vahşet, zorbalık, öfke ve hiddet etkisi ile kendini yiyip bitirme, intikam almak, öç almak demektir, şiddetli hastalıklar, takıntı demektir. Peki bu hangi alanlarda bizi etkileyecek, hangi konularda öfkelendirecek, takıntı haline getirecek konuları gösteriyor, bela hangi noktalarda bulaşabilir bize.  Ay 9. Ev’de yer aldığından dolayı, 9. Ev konuları tam bir sene boyunca iyicil çalışmayacağını gösteriyor. Din, inançlar, yabancı ülkelerle kurduğumuz ilişkiler, hukuk-anayasa ile ilgili konular, üniversiteler, yayı, basın, medya, avukatlar, akademik kariyeri olan kişiler, akademik camia, ithalat-ihracat ve hava yolları, uçaklar, uçak seyahatleri. Algol yıldızı çift taraflı çalışır. Ya bu sayılan kötücül etkiler devrede olacaktır ya da eğer ki öç ve intikam planları olmazsa, intikam alınmazsa muazzam bir başarıda getirebilir. Eğer ki sene boyunca, dini konularda, yayıncılık-medya ile ilişkili konularda intikam duygusu ile harekete geçilmezse bu noktalarda gelebilecek başarıyı gösteriyor. Amma velakin bu alanda intikam duygusu ile harekete geçmek, hastalık, takıntı hatta can kayıplarının da olabileceğini gösteriyor. Yine aynı şekilde dini konularda da takıntılı davranmamak, öç almaya çalışmamak,  yabancılarla kurduğumuz ticari ilişkilerde de saldırgan olmamak,  dini ve de yasa-hukukla ilgili konularda da takıntılı davranılmaması gerektiğini göstermekte. Bu alanlarda takıntılı, öfkeyle, zorbalıkla, hiddetle davranmak hem hastalık hem de ölümün habercisi olacağına işaret etmekte.  Yılın geneli bu etki altında olacak olsa da özellikle Mayıs ve Haziran aylarını özellikle çok daha tehlikeli bulmaktayım. Algol; kişinin kin ve intikam duygusu ile kendini yiyip bitirmesi demektir. Ya da bu duyguların önüne geçip büyük güç kazanması ve muazzam bir başarı demektir.

dincer-guner-sli-8

Bu sene ki Güneş Dönüşü haritasında, Güneş-Ay etkileşimine baktığımız zaman, sene boyunca “Dolunay” etkisinde olacağımızı göstermekte.  Hem de Boğa dolunayı etkisi. Dolunay fazında olan seneler, temel olarak bir şeyleri bitirmek, tamamlamak, sonlandırmak demektir.  Dolunay fazı tamda boğada olduğundan dolayı, boğa toprak-para-finans işleri demektir. Para işlerinin hallolacağı, tamamlanacağı, parayla ilişkili konularda yarım kalan işlerin bitirileceği bir sene olacak. Ay 9. Evde Güneş’te 2. Evde yer alması, yurt dışı bağlantılı para işleri, yurt dışına giden, yurt dışından gelen paralar, yabancı kaynaklar, sermayeler, uluslararası alanda para ilişkilerinin tamamlanmaya çalışılacağı bir sene bekliyor bizleri.  Özellikle Ocak-Şubat ve Eylül –Ekim ayları. Bu para alış-verişleri, transferler epey konuşulacak.