Ahlâksız terör can yakmaya devam ediyor...
Durum içler acısı... Temmuz ayından bu yana ülke hemen her gün şehit haberleriyle sarsılıyor!
Ülkeden çok koltuklarını düşünen siyasiler hâlâ “Koalisyon mu kuralım, erken seçime mi gidelim?” derdinde!
Bu kanlı gidişi durdurmaya niyetleri yok gibi ama aslında onlar kadar, onları seçenler de suçlu!
“Her millet, lâyık olduğu şekilde yönetilir!” sözü boşuna söylenmemiş!
***
İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan bir terör uzmanıdır.
Ülkemizde, terörü ve teröristleri en iyi bilen birkaç kişiden biri olan  Tantan’dan bir e-posta aldım. Türkiye’nin hazin tablosunu çizen Tantan’ın uzun mesajını (kısaltarak) okurlarımla paylaşmak istiyorum. Diyor ki:
“Ekim 2009’da Habur’da başlayan, Oslo’da MİT-PKK görüşmeleriyle devam eden, sonrasında da İmralı’da Öcalan ile süren ‘Açılım’ bitti. Aslında tiyatro sonlandı.
Peki, bundan sonra ne olacak ve ne yapmalı?
Aşağıda Tantan’ın  sıraladığı 10 hayati maddeyi naklediyorum.

PKK emperyal proje!

1) PKK ile mücadele için acilen Genelkurmay’da yeniden istihbarat ağının oluşturulması gerekiyor. İstihbaratın yeniden yapılanması şart!
2) Şehit olaylarında istihbarat zafiyeti yok. İstihbarat yüzlerce rapor hazırladı ama siyasi iktidar bir adım atmadı. Bu konuda istihbaratın ortaya çıkmasını engelleyen bir siyasi tutsaklık var.
3) 17 Mayıs 2005 tarihine özellikle dikkat çekiyorum. Çünkü PKK savaş konseptini bu tarihte değiştirdi. PKK, kırsaldan şehre indi. Şehir yapılanmasını oluşturdu ve her türlü eğitimini adı. Canlı istihbarat ağını kurdu. Peki biz ne yaptık? Seyrettik!
4) AKP iktidarı, kendini iktidara taşıyan küresel güç izin vermediği için terörle savaşmadı!
5) İktidar ‘Açılım’ diye polis, jandarma, istihbarat teşkilatlarının yetkilerini ve görevlerini sınırlandırdı.
6) Aynı zamanda organize bir suç örgütü olan taşeron PKK, tarihinin en büyük zenginlik dönemini yaşıyor. Hem Suriye ve Irak’taki savaştan, hem de Türkiye’deki özgürlüğünden dolayı... Hayvan kaçakçılığından insan kaçakçılığına, uyuşturucu kaçakçılığından kadın ticaretine kadar organize suç örgütleri alanlarında PKK istediği gibi hareket ediyor.
7) AKP iktidarı ‘PKK, Türkiye’de silah bıraksın, Kandil’e çekilsin’ diye âdeta yalvarırken, 16 tane gümrüklü kapı kuran PKK, bunların bir tanesinden 300 milyon lira kazanmaya başladı. Yıl 2015 ve bu kapılar çalışıyor!
8) AKP’nin siyasi tercihi, kara para ekonomisi, rant ekonomisi ve terör ekonomisidir. Bu yüzden de PKK ile ciddi mücadele ettirmezler!
9) PKK’yı Ortadoğu’da kullanmak isteyen güçler, Türkiye’yi pazarlık masasına oturtmak istediler ve bunu da başardılar. Eğer o masaya oturmasa AKP iktidarı devam edemezdi. Yani bu emperyal bir projedir. İktidar bu projeye boyun eğdi!
10) Türkiye’nin müttefiki Amerika, IŞİD’i bombalamak için koalisyon güçlerini devreye sokarken Türkiye’nin düşmanı PKK’yı koruyor ve kolluyor!
Hali pür melâlimiz böyle işte!

İşsiz, dilsiz, habersiz gazeteci ordusu!

Doğan Satmış, Habertürk’ün Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı iken, kendini işsizler ordusunun arasında bulan 34 yıllık bir gazeteci...
Eski yıllarda, Günaydın, Sabah ve Hürriyet gazetelerinde Doğan’la beraber çalışmıştık. Meslek sevgisi üst düzeyde, başarılı bir arkadaşımızdı. Daha sonra ayrı gazetelerde yolumuza devam ettik.
Habertürk’te Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olarak görev yapan Doğan Satmış, günün birinde işsiz kalıverdi.
Bu devirde her gazetecinin başına gelebilecek bir olay!
***
Doğan Satmış işsiz günlerinde boş durmadı. Oturup ilginç bir kitap yazarak okurların karşısına çıktı:
“Bir İşsizin Günlüğü”
...Ve iş arayanlara öneriler!
Doğan, işsiz geçen günlerini mizahi bir dille anlatırken, Türk basınının  yaşadığı en zor dönemin tablosunu çiziyor, Babıâli’den anılar naklediyor.
Basın dünyasının bugünkü durumu:
İşsiz, dilsiz, habersiz gazeteci ordusu!
Yeni bir güne başlarken uyandıklarında kendilerini kapı önünde bulan meslektaşlar...
Haber sevgisi ile iktidar övgüsü arasında tercih yapmaya zorlanan gazeteciler... İlgiyle okunan anılar... (Doğan Kitap)

Günün Sözü

İnsan hayatı bitiremez, hayat insanı bitirir!