Gazete ve dergilerin kitap köşeleriyle özellikle yayın ekleri kitapseverleri mutlu kılan katkılardır. Yayınlara, yazarlarına ve yayınevlerine değer verdiğimiz için bize gönderilen kitapları duyurmakla sınırlı kalan çabamız için hoşgörüleceğimize inanıyoruz. Bu doğrultuda yeni yayınları okurlarımızın ilgisine sunuyoruz:
- Millî Eğitim Bakanlığı Başmüfettişliğinden emekli Mehmet EROĞLU’nun “Devlet Adamlığı ve Güvenilirlik” adlı ve Atatürk konusunda ayrıntılı bilgiler içeren kitabı CİNİUS yayınlarının ürünü.
- Yazar Ferruh SİDAR’ın 33 yazısından oluşan “Ortak Hüzün” adlı denemeler demetiyle “Büyük Kin’in Kısa Öyküsü - Karşı Devrim” adlı iki kitabının 2. baskısı CİNİUS yayınlarının yeni ürünlerinden.
- Emekli kurmay subay, Doç. Dr. Necati Ulunay UCUZSATAN’ın “Din, Siyaset, İslâm Üçgeninde Lâik Devrim” adlı çalışması DERİN Yayınları’nın 214. ürünü. İnanç sömürüsünün sakıncalarına değinen belgelere dayalı inceleme, konusunda başarılı bir başucu kitabı niteliğinde.
- Başarılı iş kadınlarımızdan Yeşim ÖZSINMAZ’ın “Gitsen de Kokun Kalır -Her ayrılık bir kavuşmadır aslında” adlı romanı iki kadının büyük bir giz içinde kesişen yaşamlarının ilgiyle izlenen öyküsünü içeriyor. DESTEK Yayınları edebiyat dizisinin 219. kitabı.
- Önceki milletvekillerinden gazeteci Fethi AKKOÇ’un “Ekose Etekli Levrek” adlı kitabı, MİLENYUM Yayınları’nın ürünü. Siyasal yaşamımızın ilginç tablolarını 1950 yılından günümüze uzanan çizgide ABD etkileriyle birlikte ele almış, 1973 seçim sonuçlarına bağlantılarını da açıklıkla anlatarak okurları bilgilendirmiştir.
- TBMM Adalet Komisyonu’nun AKP’li Başkanı, hukukçu Ahmet İYİMAYA’nın “Siyaset Hukuku Sorunları” kitabının 2. cildi YETKİN Basım Yayım ve Dağıtım A.Ş. ürünü. Siyaset sorunlarını hukuk yönünden irdeleyen, deneyimlere dayalı öneriler içeren emek ürünü bir çalışma.
- Prof. Dr. Korkut KANADOĞLU’nun “Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru” adlı kitabı, ONİKİ LEVHA Yayınları’nın ürünü. Hukukumuzun yeni bir konusunu ayrıntılarıyla ele alan başarılı bir çalışma.
- Aramızdan erken ayrılan şair HASAN HÜSEYİN KORKAZGİL’in “Acılara Tutunmak” adlı 28 şiirden oluşan kitabı ile ayrıca eşi Azime KORMAZGİL tarafından hazırlanan “Kandan Kına Yakılmaz - Kızılırmak” adlı, 68 şiirinden oluşan kitabı BİLGİ Yayınevi’nın şiirseverlere yaz sunumu.
- Selda Terek BİLECEN’in yeni romanı “Mahrem Gölgeler” BİLGİ Yayınevi’nin ürünü ve benzer zamanda sevgililerinden ayrılmış iki kişinin yaşadıkları acıyla baş etme süreçlerini anlatıyor.
- “Musa’nın Çocukları” ve “Takunyalı Führer” gibi çok ses getiren kitapların yazarı Ergün POYRAZ’ın son kitabı “Aksaray’da İnecek Var” BİLGİ Yayınevi’nden çıkmış ve çöküşe gidenlerin seyir defteri niteliğinde.
- Yine BİLGi Yayınevi’nin “Eyvah Anne Oldum-Okyanusu Masallarla Aşmak” adlı, çocuk eğitimine ilişkin önemli bilgiler içeren kitabının yazarı da Yeşim Olcay SAĞTÜRK.
- Yayınlarıyla ilgi toplayan yeni yayınevi TARİH & KURAM Yayınları’nın yeni ürünü Nurten KUTSAL’ın Almanca’dan dilimize çevirdiği “Enver Paşa’nın Trablusgarp Günlüğü” adlı kitaptır.
- Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi’nin yeni yayını “Sevr’den Lozan’a” adlı kitap, Lozan Barış Antlaşması kazanımlarını ortaya koyan karşılaştırmalı bir belge niteliğinde.
- Pınar Aydın O’DWYER’in “Opera Kitabı” adlı yapıtı, AKIL ÇELEN Kitaplar’ın ürünü. Operanın tarihiyle birlikte tüm gelişmelerini, özelliklerini, opera sanatçılarını ve sahnelerini kapsayan ayrıntılarıyla anlatan, özgün baskılı bir kitap.
GAZETELER’den: İLERİ Yayıncılık’ın haftalık TÜRK SOLU adlı gazetesi dergi niteliğinde. 95.sayısına ulaştı.
VİZYON (Terme), MÜCADELE (Aydın), GÖZLEM (İzmir), BARTIN (Bartın), SOLFASOL (Ankara), ÜVERCİNKA (İstanbul).
DERGİLER’den: İNSANCIL (İstanbul), ŞEHİR (Devrek), Türk Dili (İstanbul), Çağdaş Türk Dili (Ankara), TERAZİ (Ankara), ECE (Salihli).