Günümüzde genç ve güzel görünmek sadece doğanın bir hediyesi değil. Sonradan yapılacak işlemlerle de harika görünebilirsiniz. Belki yüzünüzün parıltısıyla bütün kapıları açar ve nice kalpler fethedersiniz. Peki bu sonuca kendi yağınızla da ulaşabileceğinizi biliyor musunuz?

Doğal görünümün bir parçası olan yüzdeki asimetriler, çarpıklıklar, ufak kalmış çene ve elmacık kemikleri ve yaşlanma belirtilerini artık olduğu gibi kabul etmenize gerek yok. Dolgu maddeleri veya kendi yağınızla yüzünüzü doldurarak gençleştirebilirsiniz. Bu konuda estetik yüz cerrahisinde en son görüş ise “Sadece germeyle değil, doldurmayla da yüz güzelleşir” varsayımı...

Yaşlanmak sadece derinin sarkması ve kırışmasını değil aynı zamanda yağ dokusunun kaybını da beraberinde getirir. Bu durumu en çok yüzde ve ellerde görürüz. Her ne kadar günümüzde sentetik dolgu maddeleriyle yüz ve eller doldurulmakta ise de yağ dolguları her zaman daha güvenceli ve daha uzun etkili olmuştur. Senelerdir ellere ve yüze yağ dolgusu uygulayan bir doktor olarak gözlediğim, bir süre sonra yağın gittiği fakat yüz ve el sırtı derisinin güzelleştiğidir. Geçmişte bu durumun nedenini yağdaki kadınlık hormonlarıyla (östrojen) izah ederdik. Ama şimdi bugünkü bilgimize göre bu güzel olaya yol açanın yağda bulunan onarıcı kök hücreler olduğunu biliyoruz. Yapay dolgudan farklı olarak eğer yağ enjeksiyonunu tercih ederseniz, bu uygulamadan sonra yüz ve el deriniz çok daha fazla genç bir görünüme kavuşur.

KALÇA VE GÖBEK YAĞI


Modern yüz estetik cerrahisinde, yağ yüze sadece bir defada enjekte edilmeyip, iki üç kere aynı işlem tekrar edilirse sonuç daha doğal ve uzun ömürlü olmakta. Yapılan araştırmalara göre her yağ enjeksiyonundan sonra yağın yüzde yirmi-yirmi beşi hayatta kalıyor ve uzun bir süre dokuyu dolduruyor. Ancak yaşlanma devam ettiğinden zamanla bu yağ dolgusu da ortadan yok oluyor ve etkisini kaybediyor. O nedenle yüze vücut yağı enjekte edilmesi uygulamasında ancak üç veya dört uygulamadan sonra uzun süreli bir sonuç elde edilebiliyor.

ziya-saylan-sli-2

Ayrıca enjekte edilecek yağın kazanılması özel bir tecrübe gerektiriyor. Bu uygulama için gereken yağ genellikle kalça ve göbek bölgesindeki steril ve yağı parçalamayan şartlarda alınır. Daha sonra özel bir işlemden geçirilen yağ zenginleştirilerek tekrar vücuda verilir. Yüze enjekte edilen kendi yağınız ise sağlık açısından zararsızdır. Yapay dolgu maddeleri ve kendi yağınız yüzünüzde en fazla 6-12 ay kalıcıdır ve bu uygulamanın tekrarlanması gerekir. Aslında kalıcı olmayan maddeler sizin güvencenizdir çünkü uygulamadan memnun kalmazsanız zaten yağ kaybolacaktır.

YASTIK YÜZLER


ziya-saylan-sli-3

Aşırı ve hatalı doldurulan yüzlerde, estetik olmayan ve ‘yastık yüz’ denilen görünüm ortaya çıkar. Bu tür bir görünümden kaçınmanın en sağlıklı yolu, yüze daima usta ellerin müdahale etmesini sağlamaktır.

DOĞAL GÖRÜNMENiN PÜF NOKTASI


Yağ kelimesini duyunca sakın “Kaç defa bu uygulamayı yaptırdım ama bana faydası olmadı” demeyin. Evet, yaklaşık yirmi senedir yağ enjekte ediyoruz ama yöntem artık olgunlaştı ve sonuçlar da daha mükemmel olmaya başladı.

ziya-saylan-sli-4

Özellikle çok miktarda dolgu maddesi gereken hastalar için yağ enjeksiyonu daha mantıklı ve başarılı bir yöntem. Çünkü fazla miktarda enjekte edilen dolgu maddesi daha çok sertleşiyor, hatta mikrop bile kapabiliyor.