Fransızların dediği gibi, “İnsanlar yanan bir mum gibi yukarıdan aşağıya doğru yaşlanır...” Tıpkı bu sözde olduğu gibi, ilk yaşlanma belirtileri yüzümüzde oluşur. Bu nedenle her geçen gün birçok orta yaşta kadın ve erkek daha az tehlikeli ve çabuk iyileşen bir ameliyat olan ‘mini yüz germe’ operasyonu yaptırmayı tercih ediyor. Bu ameliyatta bütün yüz yerine sadece sarkan alt bölüm, yanaklar, boyun ve gıdı geriliyor...
İnsanlar artık yüz germe ameliyatından sonra haftalarca eve kapanmak istemiyor. Sekiz-on sene dayanan eski yöntem Facelift’lere karşın mini liftlerin etkisi biraz daha az dayanıyor. Buna karşılık mini liftler daha çabuk iyileşiyor ve daha az komplikasyona neden oluyor.
Mini yüz germe operasyonu sonrasında yüzünüz daha doğal göründüğünden, çevrenizdekiler sizdeki değişikliği bir dinlenme sonrasında edinilmiş bir hal olarak yorumlar. Mini Facelift, sarkmanın daha az olduğu 40-60 yaş arası kadınların en çok tercih ettiği yöntemdir. İleri yaşlarda eski yöntemle yüz gerdirmek her zaman mümkündür ama klasik yüz germelerde ortaya çıkan aşırı gerilmiş bir yüz doğal değildir. Ayrıca eski yüz germe yöntemiyle ameliyat edilmiş hastaların yüzleri maske görünümü sergiler.

Yüz germe sayesinde zamanı geri çevirip senelerce daha genç ve diri görünebilirsiniz.

yüz2

Bütün yüzü germek gerekmez


Mini Facelift; mini kesi, mini riziko, mini ücret ve mini iyileşme zamanı anlamına gelir. Bu uygulama diğerlerine göre daha erken yaşlarda yapıldığı için yüz derisi daha elastik ve germesi çok daha kolaydır. Kesileri ise daha ufaktır ve yüz adalesi kesilmeden dikiş yardımıyla toplanıp elmacık kemiğine dikilir. Yüz adalelerinde kesilme olmadığı için kanama da olmaz, yüz şişmez. Mini Facelift esnasında kesi ufak olduğundan sinirler genellikle kesilmez, yüz çarpılmaz, şişmez, kanama olmaz. Ameliyat süresi kısa, ücreti ise uygundur. Yaşlanma belirtilerini erken yaşlarda gideren bu uygulama, erkek ve kadınlar açısından daha avantajlıdır. İlk sarkmalar gıdı ve yanaklarda oluştuğu için bütün yüzü germek gerekmez.

dwj5

Mini Facelift’in avantajı çok...


Mini yüz germenin faydalarını şöyle sıralayabiliriz...
ÊAmeliyat sonrası yüz hızla iyileşir: Az doku kesildiği için bu uygulamada yüzde kanama, morluk ve şişlik daha az olur. Aynı şekilde ameliyat sonrası oluşan komplikasyonlar çok daha nadir görülür ama yine de olabilir.
ÊDaha az ameliyat izi: Kulak önünde daha ufak olmak üzere ameliyat izi saçların kuşak arkasında saklıdır. Ameliyattan dört, beş gün sonra eğer saçlarınız uzunsa izleri örtüp sokağa çıkabilirsiniz.
ÊKendinize olan güveniniz artacak. Yüzünüz doğal olarak gençleştiğinden çevrenizdekiler ameliyat olduğunuzu her zaman anlamaz ve sizi gençleşmiş görür. Duyduğunuz iltifatlar sayesinde kendinize olan güveniniz artar, iş ve sosyal hayatınızda daha başarılı olursunuz.
ÊAmeliyat süresi çok kısadır: Sürenin kısa olması iyileşme sürecini ve iyileşme sonucunu olumlu olarak etkiler. Mini yüz germe iki saat sürerken, klasik yüz germe operasyonu ortalama beş saat sürebilir.
ÊDaha az narkoz daha az komplikasyon: Mini yüz germeler genellikle lokal anestezi ve koldan verilen bir uyuşturucu iğne ile (sedasyon) yapılır. Yüz germe ameliyatı esnasında genel anesteziye karşıyım. Genel anestezi verilmezse ağızdan ciğerlere hortum sokulmaz ve ameliyat esnasında ağız kapalı kaldığından yüz kolaylıkla ve daha doğal bir şekilde gerilir. Lokal anestezi ile yapılan ameliyattan sonra evinizde bir pazar sabahı yatak keyfi yapar gibi uyanırsınız. Lokal anestezi sonucu yüzünüz uyuşmuştur ve ameliyat sonrası ağrı duymazsınız. Eski yöntemde hastalar en çok ağrıdan yakınırlardı, bu yöntemde ise ameliyat sonrası dönem oldukça ağrısız geçer.

yüz4

Yüz derisi de gençleştirilmeli


Yaşlanan sadece yüz derisi değil, deri altı bağ ve adale dokusudur. Yüzde sarkmış olan doku, yüz derisi ile beraber deri altı adale ve bağ dokusudur. Bu nedenle doktor yüzünüzü gerdikten hemen sonra sizi eve yollamaz. Mutlaka yüz derinizi de gençleştirmelidir. Bu amaçla ameliyattan önce ve sonra yüzünüz kum veya elmas ile zımparalanır, radyo-frekans ile gerilir ve kendi kanınızla (PRP) onarılır. Ancak bu sayede ameliyat sonucundan memnun olabilirsiniz. Aynı bir terzinin kumaşı dikiş sonrası ütülemesi gibi sizin yüz deriniz de ütülenmelidir.

En büyük düşmanımız yerçekimidir. Mini yüz germe, boyun, gıdı, yanak ve burun kenarı oluklarını aksi yönde gerer ve yerçekiminin neden olduğu hasarları ortadan kaldırır.

yüz

Yüzüne ne oldu?


Ameliyattan sonra başınıza iki-üç gün bandaj takmanız gerekir. Hemen ertesi gün lenf drenajlarına başlanıp iyileşme süreci hızlandırılır. Bir gün sonra ise saçlarınızı berber usulü yıkayabilirsiniz. Bir gece hastanede yattıktan sonra ertesi gün cerrahınızın muayenehanesinde yaralarınız temizlenir ve üzerlerine plaster konur. Artık gazlı bezlere ve sargılara ihtiyacınız yoktur. Bir hafta sonra dikişleriniz alınmaya başlanır. Boynu tutan ense dikişlerinin 10-12 gün kalması gerekir. İlk haftalarda kulak önü ve arkası hissizdir ama bu geçici bir durumdur. Bir yüz germe ameliyatının başarılı olduğu, çevrenizin sizi daha genç ve dinlemiş olarak görmesinden anlaşılır. “Yüzüne ne oldu? Geçmiş olsun!” cümlesini duymak, o ameliyatın başarıyla sonuçlanmadığının bir göstergesidir. Korku verici maske şeklindeki yüzler ise artık toplumda kabul edilemez hale gelmiştir. Aşırı olarak gerilmiş ve yüzün hatalı yöne çekildiği uygulamalar hemen anlaşılır. Mini Facelift yönteminde ise görünüm doğaldır ve tehlike arz etmez.

dwj6

Ameliyattan sonraki üç-dört gün özel bir bandaj taşımanız gerekir. Bandajı kolayca çıkartıp yüz temizliğinizi yapabilirsiniz.
Aynanın karşısında daha fazla vakit geçirmeye başlayıp yüzünüzü elinizle germeye başladığınız zaman yüz germe vaktiniz gelmiş demektir.