Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier,  Sultanahmet Meydanı'ndaki terör saldırılarına ilişkin ikinci kez açıklama yaptı. Merkel ve Steinmeier ayrı ayrı açıklamada bulundular.




Almanya Başbakanı Angela Merkel, saldırıda 8 Alman vatandaşının hayatını kaybettiğini, 9 Almanın da yaralandığı belirtti. Saldırıda 11 kişi ölmüş, 15 kişi de yaralanmıştı.

 

Basın toplantısında konuşan Merkel, "Vatandaşlarımız İstanbul gezilerinden geriye gelemeyecekler. Bu zor zamanlarda ailelerinin yanındayız. Teröristler herkesin düşmanı." dedi. Angela Merkel, konuyla ilgili bu akşamki Bakanlar Kurulu'nda bakanları bilgilendireceğini ifade etti.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, kurbanların yakınlarına "Sizin yanınızdayız" diye seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi yaptığını kaydeden Merkel, her iki liderin de Alman halkına taziyede bulunduklarını söyledi.  AJANSLAR