ABD askerlerini YPG arması olan üniformalarla yansıtan fotoğraflara ilişkin konuşan Pentagon Sözcüsü Peter Cook, "Özel harekât birlikleri belli bölgelerde operasyonlara katılırken kendi güvenliklerini sağlamak adına yerel silahlı güçlerin arasına karışabilir" dedi.

ABD güçlerinin Suriye Demokratik Güçleri'ne danışmanlık için bölgede bulunduğunu belirten Cook, askerlerin sıcak çatışmaya girmediğinin altını çizdi.

Pentagon sözcüsü, ne zaman ve nerede çekildiğine ilişkin herhangi bir bilgi vermese de fotoğraflarda görülen kişilerin ABD askeri olduğunu doğruladı.

BU GÖRÜNTÜ PENTAGON'U YALANLIYOR


batılı-güçler Fransız kanalının yayınladığı bu fotoğraf; İngiliz, Amerikan ve Fransız 12 özel kuvvetler personelinin Suriye'de kara operasyonuna katıldığının belgesi niteliğinde...


Cook, ABD askerlerinin çatışmalara katılmadığının altını çizse de, France 24 kanalı, Nisan ayı sonunda aralarında ABD askerlerinin de bulunduğu Batılı güçlerin, Suriye'de IŞİD'e ait bomba yüklü bir kamyonu tanksavar füzeyle imha ettiği anların görüntüsünü yayınlamıştı.

France 24’ün görüntülerinde, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye bağlı YPG militanları da intihar saldırısı için hazırlanan bomba yüklü araca ateş ederken görülüyordu.

ABD, YPG'yi Suriye'de IŞİD'e karşı desteklenebilecek muhalif gruplar arasında görüyor.